Vegán ropogós almás muffin
Hozzávalók
Muffinformához (12-es):
Morzsatésztához:
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az összes hozzávalót keverőtálba töltjük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton morzsává dolgozzuk.
Tészta:
Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, és kis darabokra vágjuk. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Óvatosan belekeverjük az almadarabokat. A tésztát 2 evőkanál segítségével a formába adagoljuk, és elosztjuk rajta a morzsát. A formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A vegán ropogós almás muffinokat 2 villa segítségével kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A muffinokat lefagyaszthatjuk.
Vegán ropogós almás muffin
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Muffinformához (12-es):
Morzsatésztához:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az összes hozzávalót keverőtálba töltjük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton morzsává dolgozzuk.
Tészta:
Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, és kis darabokra vágjuk. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Óvatosan belekeverjük az almadarabokat. A tésztát 2 evőkanál segítségével a formába adagoljuk, és elosztjuk rajta a morzsát. A formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A vegán ropogós almás muffinokat 2 villa segítségével kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A muffinokat lefagyaszthatjuk.
Legújabb cikkek
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?