Vegán ropogós almás muffin
Hozzávalók
Muffinformához (12-es):
Morzsatésztához:
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az összes hozzávalót keverőtálba töltjük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton morzsává dolgozzuk.
Tészta:
Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, és kis darabokra vágjuk. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Óvatosan belekeverjük az almadarabokat. A tésztát 2 evőkanál segítségével a formába adagoljuk, és elosztjuk rajta a morzsát. A formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A vegán ropogós almás muffinokat 2 villa segítségével kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A muffinokat lefagyaszthatjuk.
Vegán ropogós almás muffin
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Muffinformához (12-es):
Morzsatésztához:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az összes hozzávalót keverőtálba töltjük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton morzsává dolgozzuk.
Tészta:
Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, és kis darabokra vágjuk. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Óvatosan belekeverjük az almadarabokat. A tésztát 2 evőkanál segítségével a formába adagoljuk, és elosztjuk rajta a morzsát. A formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A vegán ropogós almás muffinokat 2 villa segítségével kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A muffinokat lefagyaszthatjuk.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?