Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán vaníliás-mandulás tejturmix

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

4 adag elkészítéséhez

Tejturmixhoz:

2 darab érett banán
60 g magozott datolya
500 ml mandulatej

Díszítéshez:

150 ml vegán habtejszín
100 g vegyes bogyós gyümölcs
30 g mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Turmix:
A banánt meghámozzuk, durvára daraboljuk, és a datolyával, a mandulatejjel és a vaníliás cukorral a turmixgépbe tesszük, majd a legmagasabb fokozaton pürésítjük.

Díszítés:
A tejszínt magasfalú edényben konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A bogyós gyümölcsöket megmossuk, szemezzük, szárazra töröljük, és a mandulát durvára aprítjuk.
A kész turmixot poharakba töltjük, és tejszínnel, bogyós gyümölcsökkel és mandulával díszítve tálaljuk.

Tipp:

Kellemes pirított ízt érhetünk el, ha a mandulát előtte serpenyőben olaj nélkül megpirítjuk.
A Vegán vaníliás-mandulás tejturmix receptje 4 adagra elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!