Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán vaníliás-mandulás tejturmix

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

4 adag elkészítéséhez

Tejturmixhoz:

2 darab érett banán
60 g magozott datolya
500 ml mandulatej

Díszítéshez:

150 ml vegán habtejszín
100 g vegyes bogyós gyümölcs
30 g mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Turmix:
A banánt meghámozzuk, durvára daraboljuk, és a datolyával, a mandulatejjel és a vaníliakivonattal a turmixgépbe tesszük, majd a legmagasabb fokozaton pürésítjük.

Díszítés:
A tejszínt magasfalú edényben konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A bogyós gyümölcsöket megmossuk, szemezzük, szárazra töröljük, és a mandulát durvára aprítjuk.
A kész turmixot poharakba töltjük, és tejszínnel, bogyós gyümölcsökkel és mandulával díszítve tálaljuk.

Tipp:

Kellemes pirított ízt érhetünk el, ha a mandulát előtte serpenyőben olaj nélkül megpirítjuk.
A Vegán vaníliás-mandulás tejturmix receptje 4 adagra elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!