Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vesztfáliai túrós pohárkrém

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

3 evőkanál cukor
250 g étkezési sovány túró
100 ml hideg habtejszín
kb. 1 evőkanál citromlé
250 g magozott meggy (lehet fagyasztott is)
250 ml almalé

Szóráshoz:

1-2 evőkanál méz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Zabkása morzsa:
A zabkását egy tálba tesszük és evőkanál segítségével a mézzel elkeverjük. Az előkészített tepsiben egyenletesen, vékonyan elosztjuk és a masszát megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit egy sütőrácsra tesszük és a pirított, sült zabkását hűlni hagyjuk.

Meggyszósz:
A kimért almalevet a keményítővel kézi habverő segítségével összekeverjük, majd tűzhelyen megfőzzük (mint a pudingot). Mikor besűrűsödött, hozzáadjuk a magozott meggyet és kb. fél percig tovább főzzük. A meggyszószt a poharakban egyenletesen elosztjuk, majd hagyjuk kihűlni.

Elkészítés:

A tejszínt 1 evőkanál cukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre verjük. A vanillincukrot, a citromlevet és a túrót összekeverjük, majd a felvert tejszínt óvatosan hozzáforgatjuk. A kihűlt meggyszószon elosztjuk a masszát. A kihűlt zabkását összemorzsoljuk és a túrós krém tetejére szórjuk. Az édességet tálalásig hideg helyre tesszük.

Tippek:

A desszertet díszíthetjük reszelt csokoládéval is vagy szitálhatunk rá Dr. Oetker Holland Kakaót.
Amennyiben fagyasztott gyümölcsöt használunk, az almalé helyett a lecsepegtetett meggylével és elkészíthetjük a szószt.
A Vesztfáliai túrós pohárkrém dekoratív, gyümölcsös desszertkrém.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!