
Vesztfáliai túrós pohárkrém



Hozzávalók
3 evőkanál cukor
250 g étkezési sovány túró
100 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
kb. 1 evőkanál citromlé
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt citromhéj
250 g magozott meggy (lehet fagyasztott is)
20 g Dr. Oetker Étkezési keményítő
250 ml almalé
Szóráshoz:
1 tasak Dr. Oetker Vitalis Zabkása Cukorcsökkentett étcsokoládés
1-2 evőkanál méz
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Zabkása morzsa:
A zabkását egy tálba tesszük és evőkanál segítségével a mézzel elkeverjük. Az előkészített tepsiben egyenletesen, vékonyan elosztjuk és a masszát megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit egy sütőrácsra tesszük és a pirított, sült zabkását hűlni hagyjuk.
Meggyszósz:
A kimért almalevet a keményítővel kézi habverő segítségével összekeverjük, majd tűzhelyen megfőzzük (mint a pudingot). Mikor besűrűsödött, hozzáadjuk a magozott meggyet és kb. fél percig tovább főzzük. A meggyszószt a poharakban egyenletesen elosztjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Zabkása morzsa:
A zabkását egy tálba tesszük és evőkanál segítségével a mézzel elkeverjük. Az előkészített tepsiben egyenletesen, vékonyan elosztjuk és a masszát megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit egy sütőrácsra tesszük és a pirított, sült zabkását hűlni hagyjuk.
Meggyszósz:
A kimért almalevet a keményítővel kézi habverő segítségével összekeverjük, majd tűzhelyen megfőzzük (mint a pudingot). Mikor besűrűsödött, hozzáadjuk a magozott meggyet és kb. fél percig tovább főzzük. A meggyszószt a poharakban egyenletesen elosztjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Elkészítés:
A tejszínt 1 evőkanál cukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre verjük. A vanillincukrot, a citromlevet és a túrót összekeverjük, majd a felvert tejszínt óvatosan hozzáforgatjuk. A kihűlt meggyszószon elosztjuk a masszát. A kihűlt zabkását összemorzsoljuk és a túrós krém tetejére szórjuk. Az édességet tálalásig hideg helyre tesszük.
Tippek:
A desszertet díszíthetjük reszelt csokoládéval is vagy szitálhatunk rá Dr. Oetker Holland Kakaót.
Amennyiben fagyasztott gyümölcsöt használunk, az almalé helyett a lecsepegtetett meggylével és elkészíthetjük a szószt.
Amennyiben fagyasztott gyümölcsöt használunk, az almalé helyett a lecsepegtetett meggylével és elkészíthetjük a szószt.

Kedvencnek jelölöm

Vesztfáliai túrós pohárkrém
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
3 evőkanál cukor
250 g étkezési sovány túró
100 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
kb. 1 evőkanál citromlé
250 g magozott meggy (lehet fagyasztott is)
250 ml almalé
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Zabkása morzsa:
A zabkását egy tálba tesszük és evőkanál segítségével a mézzel elkeverjük. Az előkészített tepsiben egyenletesen, vékonyan elosztjuk és a masszát megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit egy sütőrácsra tesszük és a pirított, sült zabkását hűlni hagyjuk.
Meggyszósz:
A kimért almalevet a keményítővel kézi habverő segítségével összekeverjük, majd tűzhelyen megfőzzük (mint a pudingot). Mikor besűrűsödött, hozzáadjuk a magozott meggyet és kb. fél percig tovább főzzük. A meggyszószt a poharakban egyenletesen elosztjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Zabkása morzsa:
A zabkását egy tálba tesszük és evőkanál segítségével a mézzel elkeverjük. Az előkészített tepsiben egyenletesen, vékonyan elosztjuk és a masszát megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit egy sütőrácsra tesszük és a pirított, sült zabkását hűlni hagyjuk.
Meggyszósz:
A kimért almalevet a keményítővel kézi habverő segítségével összekeverjük, majd tűzhelyen megfőzzük (mint a pudingot). Mikor besűrűsödött, hozzáadjuk a magozott meggyet és kb. fél percig tovább főzzük. A meggyszószt a poharakban egyenletesen elosztjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Elkészítés:
A tejszínt 1 evőkanál cukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre verjük. A vanillincukrot, a citromlevet és a túrót összekeverjük, majd a felvert tejszínt óvatosan hozzáforgatjuk. A kihűlt meggyszószon elosztjuk a masszát. A kihűlt zabkását összemorzsoljuk és a túrós krém tetejére szórjuk. Az édességet tálalásig hideg helyre tesszük.
Tippek:
A desszertet díszíthetjük reszelt csokoládéval is vagy szitálhatunk rá Dr. Oetker Holland Kakaót.
Amennyiben fagyasztott gyümölcsöt használunk, az almalé helyett a lecsepegtetett meggylével és elkészíthetjük a szószt.
Amennyiben fagyasztott gyümölcsöt használunk, az almalé helyett a lecsepegtetett meggylével és elkészíthetjük a szószt.

Legújabb cikkek
1

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

1

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?