![Virágos sütinyalóka](https://sutnijo.hu/storage/recipes/10278/13639-viragos-sutinyaloka.jpg)
Virágos sütinyalóka
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
A tésztához:
Ezenkívül:
A díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Készítsd elő valamennyi hozzávalót. A dobozban található papírformát hajtsd össze az útmutató alapján, majd melegítsd elő a sütőt a megadott hőmérsékletre.
Alsó és felső sütés: Kb. 160°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 140°C (előmelegítve)
Öntsd a tészta alapport és a dobozban található csokoládédarabokat egy keverőtálba. Add hozzá a tojást, a kimért napraforgóolajat és vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan keverd el. A tésztát öntsd az előkészített papírformába, tetejét egy kanállal simítsd el.
Végül tedd a papírformát az előmelegített sütő középső részébe, és máris sülhet a csokis sütemény.
Sütés: kb. 40 - 45 perc
Kérjük, vedd figyelembe a saját sütő tulajdonságait!
A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyd kihűlni, majd szeleteld fel és egy keverőedényben morzsold össze kézzel.
Az összemorzsolt süteményhez add hozzá a gyümölcslekvárt, majd keverd alaposan össze. A masszából formázz 30 egyforma golyót. A tasakos tortabevonót a csomagoláson lévő útmutató alapján, forró vízbe állítva olvaszd meg, majd a tasak sarkát kivágva, öntsd a tortabevonót egy kis tálkába. A hurkapálcát kb. 2 cm mélyen mártsd bele a bevonóba, majd azonnal szúrd bele a golyóba. Ezután a hurkapálcára szúrt golyókat is mártsd meg a bevonóban, és fektesd őket egy tálcára (érdemes előtte sütőpapírt rakni a tálcára). A sütinyalókákat díszítsd fel azonnal az ostyavirágokkal (még mielőtt megszilárdulna rajta teljesen a bevonó). A kész Virágos sütinyalóka aprósüteményt tárold hűtőszekrényben.
Tippek
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Virágos sütinyalóka
Hozzávalók
kb. 30 darab elkészítéséhez
A tésztához:
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Készítsd elő valamennyi hozzávalót. A dobozban található papírformát hajtsd össze az útmutató alapján, majd melegítsd elő a sütőt a megadott hőmérsékletre.
Alsó és felső sütés: Kb. 160°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 140°C (előmelegítve)
Öntsd a tészta alapport és a dobozban található csokoládédarabokat egy keverőtálba. Add hozzá a tojást, a kimért napraforgóolajat és vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan keverd el. A tésztát öntsd az előkészített papírformába, tetejét egy kanállal simítsd el.
Végül tedd a papírformát az előmelegített sütő középső részébe, és máris sülhet a csokis sütemény.
Sütés: kb. 40 - 45 perc
Kérjük, vedd figyelembe a saját sütő tulajdonságait!
A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyd kihűlni, majd szeleteld fel és egy keverőedényben morzsold össze kézzel.
Az összemorzsolt süteményhez add hozzá a gyümölcslekvárt, majd keverd alaposan össze. A masszából formázz 30 egyforma golyót. A tasakos tortabevonót a csomagoláson lévő útmutató alapján, forró vízbe állítva olvaszd meg, majd a tasak sarkát kivágva, öntsd a tortabevonót egy kis tálkába. A hurkapálcát kb. 2 cm mélyen mártsd bele a bevonóba, majd azonnal szúrd bele a golyóba. Ezután a hurkapálcára szúrt golyókat is mártsd meg a bevonóban, és fektesd őket egy tálcára (érdemes előtte sütőpapírt rakni a tálcára). A sütinyalókákat díszítsd fel azonnal az ostyavirágokkal (még mielőtt megszilárdulna rajta teljesen a bevonó). A kész Virágos sütinyalóka aprósüteményt tárold hűtőszekrényben.
Tippek
![A Virágos sütinyalóka kedves tavaszi meglepetés jeles napokra a gyerekeknek.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/10278/13639-viragos-sutinyaloka.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?