
Virágos sütinyalóka



Hozzávalók
A tésztához:
Ezenkívül:
A díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: Kb. 160°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 140°C (előmelegítve)
Öntsd a tészta alapport és a dobozban található csokoládédarabokat egy keverőtálba. Add hozzá a tojást, a kimért margarint és vizet, majd egy kanál vagy kézi robotgép (habverő) segítségével keverd jól össze, míg sima tésztát kapsz. A tésztát öntsd az előkészített papírformába, tetejét egy kanállal simítsd el.
Végül tedd a papírformát az előmelegített sütő középső részébe, és máris sülhet a csokis sütemény.
Sütés: kb. 40 - 45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyd kihűlni, majd szeleteld fel és egy keverőedényben morzsold össze kézzel.
Az összemorzsolt süteményhez add hozzá a gyümölcslekvárt, majd keverd alaposan össze. A masszából formázz 30 egyforma golyót. A tasakos tortabevonót a csomagoláson lévő útmutató alapján, forró vízbe állítva olvaszd meg, majd a tasak sarkát kivágva, öntsd a tortabevonót egy kis tálkába. A hurkapálcát kb. 2 cm mélyen mártsd bele a bevonóba, majd azonnal szúrd bele a golyóba. Ezután a hurkapálcára szúrt golyókat is mártsd meg a bevonóban, és fektesd őket egy tálcára (érdemes előtte sütőpapírt rakni a tálcára). A sütinyalókákat díszítsd fel azonnal az ostyavirágokkal (még mielőtt megszilárdulna rajta teljesen a bevonó). A kész sütinyalókákat tárold hűtőszekrényben.


Virágos sütinyalóka
Hozzávalók
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: Kb. 160°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 140°C (előmelegítve)
Öntsd a tészta alapport és a dobozban található csokoládédarabokat egy keverőtálba. Add hozzá a tojást, a kimért margarint és vizet, majd egy kanál vagy kézi robotgép (habverő) segítségével keverd jól össze, míg sima tésztát kapsz. A tésztát öntsd az előkészített papírformába, tetejét egy kanállal simítsd el.
Végül tedd a papírformát az előmelegített sütő középső részébe, és máris sülhet a csokis sütemény.
Sütés: kb. 40 - 45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyd kihűlni, majd szeleteld fel és egy keverőedényben morzsold össze kézzel.
Az összemorzsolt süteményhez add hozzá a gyümölcslekvárt, majd keverd alaposan össze. A masszából formázz 30 egyforma golyót. A tasakos tortabevonót a csomagoláson lévő útmutató alapján, forró vízbe állítva olvaszd meg, majd a tasak sarkát kivágva, öntsd a tortabevonót egy kis tálkába. A hurkapálcát kb. 2 cm mélyen mártsd bele a bevonóba, majd azonnal szúrd bele a golyóba. Ezután a hurkapálcára szúrt golyókat is mártsd meg a bevonóban, és fektesd őket egy tálcára (érdemes előtte sütőpapírt rakni a tálcára). A sütinyalókákat díszítsd fel azonnal az ostyavirágokkal (még mielőtt megszilárdulna rajta teljesen a bevonó). A kész sütinyalókákat tárold hűtőszekrényben.

Legújabb cikkek

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval
Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!


Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta
Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!


Húsvéti brunch
Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!


Krémes, a hagyományos sütemények királynője
Habos, remegős és pillekönnyű – talán ez az a három jelző, ami elsőre eszünkbe jut a krémesről. Sokan ezzel a sütivel kapcsolják össze a családi ünnepeket, másoknak cukrászdai sütizések emléke villan be.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?