Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Virslis lencsesaláta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Lencsesalátához:

250 g száraz lencse
2 darab babérlevél
100 g csemegeuborka
1 közepes fej lila hagyma
300 g tetszőleges sertésvirsli
100 g majonéz
1 csapott evőkanál mustár
1 teáskanál dijoni mustár
1-2 evőkanál frissen facsart, átszűrt citromlé
frissen őrölt fekete bors

Díszítéshez:

1 darab tojás (M-es)
némi petrezselyemzöld
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A lencsét átválogatjuk, folyó víz alatt átöblítjük, majd legalább 1-2 órára bő, hideg vízbe áztatjuk. Ezután leszűrjük és ismét átöblítjük. A csemegeuborkát lecsepegtetjük és felkarikázzuk, a lila hagymát megpucoljuk és vékony csíkokra vágjuk. A tojást keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni, ezután megpucoljuk.

Elkészítés:

A lencsét egy lábasba szórjuk, és bő, babérlevelekkel, sóval és borssal ízesített vízben puhára főzzük. Amikor megpuhult a hüvelyes, leszűrjük, a babérleveleket eltávolítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. A virslit megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd karikákra vágjuk.

A kihűlt lencsét, a virsli- és uborkakarikákat, valamint a lila hagymát egy nagyobb tálba tesszük és összekeverjük. A Creme VEGA-t a majonézzel, a kétféle mustárral és a citromlével kikeverjük, sózzuk, borsozzuk (ízlés szerint keverhetünk hozzá a csemegeuborka levéből is). A lencsés keverékhez adjuk, óvatosan összeforgatjuk, és tálalásig (legalább 1 órára) lefedve hűtőszekrénybe tesszük. A lencsesalátát főtt tojás cikkekkel és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

Tipp:

A virslis lencsesalátát konzerv lencséből is elkészíthetjük.
Virslis lencsesaláta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!