Virslis lencsesaláta
Hozzávalók
Lencsesalátához:
250 g száraz lencse
2 darab babérlevél
100 g csemegeuborka
1 közepes fej lila hagyma
300 g tetszőleges sertésvirsli
300 g Dr. Oetker Creme VEGA
100 g majonéz
1 csapott evőkanál mustár
1 teáskanál dijoni mustár
1-2 evőkanál frissen facsart, átszűrt citromlé
só
frissen őrölt fekete bors
Díszítéshez:
1 darab tojás (M-es)
némi petrezselyemzöld
Elkészítés
Előkészítés:
A lencsét átválogatjuk, folyó víz alatt átöblítjük, majd legalább 1-2 órára bő, hideg vízbe áztatjuk. Ezután leszűrjük és ismét átöblítjük. A csemegeuborkát lecsepegtetjük és felkarikázzuk, a lila hagymát megpucoljuk és vékony csíkokra vágjuk. A tojást keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni, ezután megpucoljuk.
Elkészítés:
A lencsét egy lábasba szórjuk, és bő, babérlevelekkel, sóval és borssal ízesített vízben puhára főzzük. Amikor megpuhult a hüvelyes, leszűrjük, a babérleveleket eltávolítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. A virslit megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd karikákra vágjuk.
A kihűlt lencsét, a virsli- és uborkakarikákat, valamint a lila hagymát egy nagyobb tálba tesszük és összekeverjük. A Creme VEGA-t a majonézzel, a kétféle mustárral és a citromlével kikeverjük, sózzuk, borsozzuk (ízlés szerint keverhetünk hozzá a csemegeuborka levéből is). A lencsés keverékhez adjuk, óvatosan összeforgatjuk, és tálalásig (legalább 1 órára) lefedve hűtőszekrénybe tesszük. A lencsesalátát főtt tojás cikkekkel és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
A kihűlt lencsét, a virsli- és uborkakarikákat, valamint a lila hagymát egy nagyobb tálba tesszük és összekeverjük. A Creme VEGA-t a majonézzel, a kétféle mustárral és a citromlével kikeverjük, sózzuk, borsozzuk (ízlés szerint keverhetünk hozzá a csemegeuborka levéből is). A lencsés keverékhez adjuk, óvatosan összeforgatjuk, és tálalásig (legalább 1 órára) lefedve hűtőszekrénybe tesszük. A lencsesalátát főtt tojás cikkekkel és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Tipp:
A virslis lencsesalátát konzerv lencséből is elkészíthetjük.
Kedvencnek jelölöm
Virslis lencsesaláta
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Lencsesalátához:
250 g száraz lencse
2 darab babérlevél
100 g csemegeuborka
1 közepes fej lila hagyma
300 g tetszőleges sertésvirsli
300 g Dr. Oetker Creme VEGA
100 g majonéz
1 csapott evőkanál mustár
1 teáskanál dijoni mustár
1-2 evőkanál frissen facsart, átszűrt citromlé
só
frissen őrölt fekete bors
Díszítéshez:
1 darab tojás (M-es)
némi petrezselyemzöld
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A lencsét átválogatjuk, folyó víz alatt átöblítjük, majd legalább 1-2 órára bő, hideg vízbe áztatjuk. Ezután leszűrjük és ismét átöblítjük. A csemegeuborkát lecsepegtetjük és felkarikázzuk, a lila hagymát megpucoljuk és vékony csíkokra vágjuk. A tojást keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni, ezután megpucoljuk.
Elkészítés:
A lencsét egy lábasba szórjuk, és bő, babérlevelekkel, sóval és borssal ízesített vízben puhára főzzük. Amikor megpuhult a hüvelyes, leszűrjük, a babérleveleket eltávolítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. A virslit megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd karikákra vágjuk.
A kihűlt lencsét, a virsli- és uborkakarikákat, valamint a lila hagymát egy nagyobb tálba tesszük és összekeverjük. A Creme VEGA-t a majonézzel, a kétféle mustárral és a citromlével kikeverjük, sózzuk, borsozzuk (ízlés szerint keverhetünk hozzá a csemegeuborka levéből is). A lencsés keverékhez adjuk, óvatosan összeforgatjuk, és tálalásig (legalább 1 órára) lefedve hűtőszekrénybe tesszük. A lencsesalátát főtt tojás cikkekkel és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
A kihűlt lencsét, a virsli- és uborkakarikákat, valamint a lila hagymát egy nagyobb tálba tesszük és összekeverjük. A Creme VEGA-t a majonézzel, a kétféle mustárral és a citromlével kikeverjük, sózzuk, borsozzuk (ízlés szerint keverhetünk hozzá a csemegeuborka levéből is). A lencsés keverékhez adjuk, óvatosan összeforgatjuk, és tálalásig (legalább 1 órára) lefedve hűtőszekrénybe tesszük. A lencsesalátát főtt tojás cikkekkel és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Tipp:
A virslis lencsesalátát konzerv lencséből is elkészíthetjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?