Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Virslis pizzás kifli

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
5 dkg élesztő
2,5 dl friss tej
1 kk. cukor
1 kk. só
1 ek. olaj
1 db tojás

Töltelék:

2 csomag virsli
1 tubus pizzakrém
30 dkg sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az élesztőt a langyos tejben megfuttatom, a lisztet szitán átszitálom.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrom, 45 percig meleg helyen kelesztem, majd három cipót formálok belőle.
A cipókat kinyújtom, majd háromszögeket vágok belőle.
A háromszögeket megkenem pizza krémmel, megszórom kevés sajttal, ráhelyezem a virsli darabokat, és feltekerem kifli formában.
A tetejét megkenem tojással, és sajttal megszórom.
Sütőpapírral bélelt tepsiben kisütöm.

Tálalás

Egy ilyen adagból kb. 32 db kifli lesz.

Tárolás

Hűvös helyen lefedve, két-három napig is eláll.

Alternatív elkészítés

Az élesztőt langyos, nem pedig meleg tejben futtatom. A virsliket kb. 3 -4 darabra vágom.
Virslis pizzás kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!