Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Spenótos-sárgarépás kenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 darab elkészítéséhez

Csatos tortaformához (Ø 32 cm):

egy kevés étolaj, pl. olívaolaj

Élesztős tésztához:

300 g 1050 típusú tönkölybúzaliszt
300 g 550 típusú búzaliszt
1 teáskanál cukor
1 ½ teáskanál só
350 ml langyos víz
150 ml étolaj, pl. olívaolaj

Töltelékhez:

500 g fagyasztott vagy friss spenót
200 g sárgarépa
1 darab lilahagyma
kb. 1 gerezd fokhagyma
kb. 2 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
40 g apróra vágott fenyőmag
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
apróra vágott menta

Kenéshez:

egy kevés étolaj, pl. olívaolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A fagyasztott spenótot a csomagolás utasításai szerint felolvasztjuk.

Elkészítés:

Élesztős tészta:
Keverjük össze a kétféle lisztet és az élesztőt egy magas falú keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, körülbelül 5 percig dagasztjuk, amíg sima tészta nem lesz belőle. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kb. 45-50 percig kelni.

Töltés:
A friss spenótot megmossuk és megtisztítjuk, vagy a felolvasztott spenótot egy szitán jól kinyomkodjuk, majd finomra vágjuk. Hámozzuk meg és reszeljük le a sárgarépát. Hámozzuk és kockázzuk fel a hagymát és a fokhagymát. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és dinszteljük meg a hagyma- és fokhagymakockákat. Adjuk hozzá a spenótot, és pároljuk körülbelül 5 percig. Ezután hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, és további 5 percig pároljuk. Keverjük bele a fenyőmagot, és ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval és mentával. Hagyjuk a tölteléket kihűlni.

A tortaformát zsiradékkal kenjük ki. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át újra és sodorjuk ki vékonyra. Egy Ø kb. 8 cm-es kiszúróval szúrjunk kb. 44 darab korongot. A tésztát kenjük meg egy kis olajjal, és egyenletesen kenjük rá a tölteléket. Hajtsuk a tésztát középen ketté, majd hajtsuk félbe. Helyezze a tésztazsákokat a formába, és hagyjuk lefedve meleg helyen kb. 20-25 percig. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A formát a sütő alsó részében lévő rácsra toljuk és megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a tésztát a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson. Legjobb langyosan tálalni.

Tipp:

A töltelékhez adhatunk 50 g kockára vágott bacon szalonnát és 50 g reszelt sajtot.
Spenótos-sárgarépás kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!