Spenótos-sárgarépás kenyér
Hozzávalók
Csatos tortaformához (Ø 32 cm):
Élesztős tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Keverjük össze a kétféle lisztet és az élesztőt egy magas falú keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, körülbelül 5 percig dagasztjuk, amíg sima tészta nem lesz belőle. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kb. 45-50 percig kelni.
Töltés:
A friss spenótot megmossuk és megtisztítjuk, vagy a felolvasztott spenótot egy szitán jól kinyomkodjuk, majd finomra vágjuk. Hámozzuk meg és reszeljük le a sárgarépát. Hámozzuk és kockázzuk fel a hagymát és a fokhagymát. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és dinszteljük meg a hagyma- és fokhagymakockákat. Adjuk hozzá a spenótot, és pároljuk körülbelül 5 percig. Ezután hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, és további 5 percig pároljuk. Keverjük bele a fenyőmagot, és ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval és mentával. Hagyjuk a tölteléket kihűlni.
A tortaformát zsiradékkal kenjük ki. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át újra és sodorjuk ki vékonyra. Egy Ø kb. 8 cm-es kiszúróval szúrjunk kb. 44 darab korongot. A tésztát kenjük meg egy kis olajjal, és egyenletesen kenjük rá a tölteléket. Hajtsuk a tésztát középen ketté, majd hajtsuk félbe. Helyezze a tésztazsákokat a formába, és hagyjuk lefedve meleg helyen kb. 20-25 percig. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A formát a sütő alsó részében lévő rácsra toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a tésztát a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson. Legjobb langyosan tálalni.
Tipp:
Spenótos-sárgarépás kenyér
Hozzávalók
kb. 15 darab elkészítéséhez
Csatos tortaformához (Ø 32 cm):
Élesztős tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Keverjük össze a kétféle lisztet és az élesztőt egy magas falú keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, körülbelül 5 percig dagasztjuk, amíg sima tészta nem lesz belőle. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kb. 45-50 percig kelni.
Töltés:
A friss spenótot megmossuk és megtisztítjuk, vagy a felolvasztott spenótot egy szitán jól kinyomkodjuk, majd finomra vágjuk. Hámozzuk meg és reszeljük le a sárgarépát. Hámozzuk és kockázzuk fel a hagymát és a fokhagymát. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és dinszteljük meg a hagyma- és fokhagymakockákat. Adjuk hozzá a spenótot, és pároljuk körülbelül 5 percig. Ezután hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, és további 5 percig pároljuk. Keverjük bele a fenyőmagot, és ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval és mentával. Hagyjuk a tölteléket kihűlni.
A tortaformát zsiradékkal kenjük ki. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át újra és sodorjuk ki vékonyra. Egy Ø kb. 8 cm-es kiszúróval szúrjunk kb. 44 darab korongot. A tésztát kenjük meg egy kis olajjal, és egyenletesen kenjük rá a tölteléket. Hajtsuk a tésztát középen ketté, majd hajtsuk félbe. Helyezze a tésztazsákokat a formába, és hagyjuk lefedve meleg helyen kb. 20-25 percig. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A formát a sütő alsó részében lévő rácsra toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a tésztát a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson. Legjobb langyosan tálalni.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?