Csökkentett kalória
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zabgolyók

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10 darab
Kalória Kalória: 1 adagban (2 darab): 94 kcal
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 darab elkészítéséhez

Tésztához:

100 g zabpehely
50 g diabetikus baracklekvár
1 nagy csipet őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A zabpelyhet forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk, majd azonnal áttesszük egy hideg tányérra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Elkészítés:

Tészta:
A kihűlt zabpelyhet késes aprítóba tesszük, durvára törjük, majd összekeverjük a baracklekvárral, a kakaóporral és a fahéjjal. A masszát összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és 20 percre hűtőbe tesszük.

A pihentetett masszából nedves kézzel 10 darab gombócot formázunk, tálalásig hűvös helyre tesszük.

Tipp:

Ha nem áll össze a massza, adagoljunk hozzá kevés (1-2 evőkanál) vizet.
Zabgolyók

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!