Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás korongok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 80 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 80 darab elkészítéséhez

Tésztához:

250 g búzaliszt
50 g barna cukor
200 g Rama
1 csapott mokkáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Ezenkívül:

kb. 100 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Vaníliás korongok hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát négy részre osztjuk, és enyhén lisztezett munkalapon mindegyiket kb. 30 cm hosszú hengerré formázzuk. A hengereket kb. 20 egyforma méretű szeletre vágjuk, majd a tepsibe helyezzük.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A porcukrot egy keverőedénybe szitáljuk, és hozzákeverjük a Bourbon vaníliás cukrot. A megsült Vaníliás korongok süteményt azonnal a porcukros keverékbe forgatjuk, majd sütőpapírral fedett sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A Vaníliás korongok sütemény jól záródó fém dobozban akár 3 hétig is eltartható.
A könnyen elkészíthető Vaníliás korongok édes sütemény vendégváró fogásnak is alkalmas.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!