Vaníliás korongok
Hozzávalók
Tésztához:
250 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Gála Krémpuding vaníliaízű
50 g barna cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
200 g Rama
1 csapott mokkáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Ezenkívül:
kb. 100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
Elkészítés
Előkészítés:
A Vaníliás korongok hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát négy részre osztjuk, és enyhén lisztezett munkalapon mindegyiket kb. 30 cm hosszú hengerré formázzuk. A hengereket kb. 20 egyforma méretű szeletre vágjuk, majd a tepsibe helyezzük.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A porcukrot egy keverőedénybe szitáljuk, és hozzákeverjük a Bourbon vaníliás cukrot. A megsült Vaníliás korongok süteményt azonnal a porcukros keverékbe forgatjuk, majd sütőpapírral fedett sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A porcukrot egy keverőedénybe szitáljuk, és hozzákeverjük a Bourbon vaníliás cukrot. A megsült Vaníliás korongok süteményt azonnal a porcukros keverékbe forgatjuk, majd sütőpapírral fedett sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A Vaníliás korongok sütemény jól záródó fém dobozban akár 3 hétig is eltartható.
Kedvencnek jelölöm
Vaníliás korongok
Hozzávalók
kb. 80 darab elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Vaníliás korongok hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát négy részre osztjuk, és enyhén lisztezett munkalapon mindegyiket kb. 30 cm hosszú hengerré formázzuk. A hengereket kb. 20 egyforma méretű szeletre vágjuk, majd a tepsibe helyezzük.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A porcukrot egy keverőedénybe szitáljuk, és hozzákeverjük a Bourbon vaníliás cukrot. A megsült Vaníliás korongok süteményt azonnal a porcukros keverékbe forgatjuk, majd sütőpapírral fedett sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A porcukrot egy keverőedénybe szitáljuk, és hozzákeverjük a Bourbon vaníliás cukrot. A megsült Vaníliás korongok süteményt azonnal a porcukros keverékbe forgatjuk, majd sütőpapírral fedett sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A Vaníliás korongok sütemény jól záródó fém dobozban akár 3 hétig is eltartható.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?