Zablisztes linzer szívecskék
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőt előmelegítjük, és a tepsit sütőpapírral béleljük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a zabpehelyliszttel keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejföl / Creme VEGA kivételével, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Közben apránként hozzáadjuk a tejfölt / Creme VEGA-t is. A sütemény tésztáját letakarva kb. 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. A nagy kiszúróval szíveket szúrunk ki, és a tepsibe tesszük. A sütemény szívek felének közepéből még kiszúrunk egy-egy kis szívecskét. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Ha elkészült a sütemény, sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A minta nélküli linzereket megkenjük egy kevés lekvárral, majd összeragasztjuk egy-egy kiszúrt linzerrel.
Tipp:
A Zablisztes linzer szívecskék sütemény ízlés szerinti gyümölcslekvárral, vagy csokoládé, kávé, karamellkrémmel is készíthető.
Zablisztes linzer szívecskék
Hozzávalók
kb. 26-28 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőt előmelegítjük, és a tepsit sütőpapírral béleljük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a zabpehelyliszttel keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejföl / Creme VEGA kivételével, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Közben apránként hozzáadjuk a tejfölt / Creme VEGA-t is. A sütemény tésztáját letakarva kb. 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. A nagy kiszúróval szíveket szúrunk ki, és a tepsibe tesszük. A sütemény szívek felének közepéből még kiszúrunk egy-egy kis szívecskét. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Ha elkészült a sütemény, sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A minta nélküli linzereket megkenjük egy kevés lekvárral, majd összeragasztjuk egy-egy kiszúrt linzerrel.
Tipp:
A Zablisztes linzer szívecskék sütemény ízlés szerinti gyümölcslekvárral, vagy csokoládé, kávé, karamellkrémmel is készíthető.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?