
Zablisztes linzer szívecskék



Hozzávalók
Tepsihez:
szív formájú kiszúró kb. 5,5 cm és kb. 2 cm Ø
sütőpapír
Tésztához:
150 g búzaliszt
150 g zabpehelyliszt
200 g vaj vagy margarin / 200 g növényi margarin
80 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 darab tojás (M-es)
kb. 2 evőkanál tejföl / kb. 2 evőkanál Dr. Oetker Creme VEGA
Töltelékhez:
kb. 100-120 g (cukormentes) málnalekvár
Elkészítés
Előkészítés:
A Zablisztes linzer szívecskék sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőt előmelegítjük, és a tepsit sütőpapírral béleljük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sütőt előmelegítjük, és a tepsit sütőpapírral béleljük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a zabpehelyliszttel keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejföl / Creme VEGA kivételével, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Közben apránként hozzáadjuk a tejfölt / Creme VEGA-t is. A sütemény tésztáját letakarva kb. 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. A nagy kiszúróval szíveket szúrunk ki, és a tepsibe tesszük. A sütemény szívek felének közepéből még kiszúrunk egy-egy kis szívecskét. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Ha elkészült a sütemény, sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A minta nélküli linzereket megkenjük egy kevés lekvárral, majd összeragasztjuk egy-egy kiszúrt linzerrel.
A lisztet a zabpehelyliszttel keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejföl / Creme VEGA kivételével, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Közben apránként hozzáadjuk a tejfölt / Creme VEGA-t is. A sütemény tésztáját letakarva kb. 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. A nagy kiszúróval szíveket szúrunk ki, és a tepsibe tesszük. A sütemény szívek felének közepéből még kiszúrunk egy-egy kis szívecskét. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Ha elkészült a sütemény, sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A minta nélküli linzereket megkenjük egy kevés lekvárral, majd összeragasztjuk egy-egy kiszúrt linzerrel.
Tipp:
Jól záró dobozban, papírral elválasztva, a Zablisztes linzer szívecskék sütemény kb. 2 hétig tárolható.
A Zablisztes linzer szívecskék sütemény ízlés szerinti gyümölcslekvárral, vagy csokoládé, kávé, karamellkrémmel is készíthető.
A Zablisztes linzer szívecskék sütemény ízlés szerinti gyümölcslekvárral, vagy csokoládé, kávé, karamellkrémmel is készíthető.

Kedvencnek jelölöm

Zablisztes linzer szívecskék
Hozzávalók
kb. 26-28 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
szív formájú kiszúró kb. 5,5 cm és kb. 2 cm Ø
sütőpapír
Tésztához:
150 g búzaliszt
150 g zabpehelyliszt
200 g vaj vagy margarin / 200 g növényi margarin
80 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 darab tojás (M-es)
kb. 2 evőkanál tejföl / kb. 2 evőkanál Dr. Oetker Creme VEGA
Töltelékhez:
kb. 100-120 g (cukormentes) málnalekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Zablisztes linzer szívecskék sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőt előmelegítjük, és a tepsit sütőpapírral béleljük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sütőt előmelegítjük, és a tepsit sütőpapírral béleljük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a zabpehelyliszttel keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejföl / Creme VEGA kivételével, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Közben apránként hozzáadjuk a tejfölt / Creme VEGA-t is. A sütemény tésztáját letakarva kb. 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. A nagy kiszúróval szíveket szúrunk ki, és a tepsibe tesszük. A sütemény szívek felének közepéből még kiszúrunk egy-egy kis szívecskét. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Ha elkészült a sütemény, sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A minta nélküli linzereket megkenjük egy kevés lekvárral, majd összeragasztjuk egy-egy kiszúrt linzerrel.
A lisztet a zabpehelyliszttel keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejföl / Creme VEGA kivételével, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Közben apránként hozzáadjuk a tejfölt / Creme VEGA-t is. A sütemény tésztáját letakarva kb. 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. A nagy kiszúróval szíveket szúrunk ki, és a tepsibe tesszük. A sütemény szívek felének közepéből még kiszúrunk egy-egy kis szívecskét. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Ha elkészült a sütemény, sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A minta nélküli linzereket megkenjük egy kevés lekvárral, majd összeragasztjuk egy-egy kiszúrt linzerrel.
Tipp:
Jól záró dobozban, papírral elválasztva, a Zablisztes linzer szívecskék sütemény kb. 2 hétig tárolható.
A Zablisztes linzer szívecskék sütemény ízlés szerinti gyümölcslekvárral, vagy csokoládé, kávé, karamellkrémmel is készíthető.
A Zablisztes linzer szívecskék sütemény ízlés szerinti gyümölcslekvárral, vagy csokoládé, kávé, karamellkrémmel is készíthető.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?