![Zablisztes linzer szívecskék](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31635/zablisztes-linzer-szivecskek-15256.jpg)
Zablisztes linzer szívecskék
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőt előmelegítjük, és a tepsit sütőpapírral béleljük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a zabpehelyliszttel keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejföl / Creme VEGA kivételével, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Közben apránként hozzáadjuk a tejfölt / Creme VEGA-t is. A sütemény tésztáját letakarva kb. 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. A nagy kiszúróval szíveket szúrunk ki, és a tepsibe tesszük. A sütemény szívek felének közepéből még kiszúrunk egy-egy kis szívecskét. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Ha elkészült a sütemény, sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A minta nélküli linzereket megkenjük egy kevés lekvárral, majd összeragasztjuk egy-egy kiszúrt linzerrel.
Tipp:
A Zablisztes linzer szívecskék sütemény ízlés szerinti gyümölcslekvárral, vagy csokoládé, kávé, karamellkrémmel is készíthető.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Zablisztes linzer szívecskék
Hozzávalók
kb. 26-28 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőt előmelegítjük, és a tepsit sütőpapírral béleljük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a zabpehelyliszttel keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejföl / Creme VEGA kivételével, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Közben apránként hozzáadjuk a tejfölt / Creme VEGA-t is. A sütemény tésztáját letakarva kb. 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. A nagy kiszúróval szíveket szúrunk ki, és a tepsibe tesszük. A sütemény szívek felének közepéből még kiszúrunk egy-egy kis szívecskét. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Ha elkészült a sütemény, sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A minta nélküli linzereket megkenjük egy kevés lekvárral, majd összeragasztjuk egy-egy kiszúrt linzerrel.
Tipp:
A Zablisztes linzer szívecskék sütemény ízlés szerinti gyümölcslekvárral, vagy csokoládé, kávé, karamellkrémmel is készíthető.
![A Zablisztes linzer szívecskék előre elkészíthető, sokáig tárolható vendégváró sütemény.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31635/zablisztes-linzer-szivecskek-15256.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?