Zabpelyhes-áfonyás keksz Airfryerben
Hozzávalók
Sütéshez:
sütőpapír
Tésztához:
150 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Airfryer Sütőpor
100 g nagy szemű zabpehely
150 g lágy vaj vagy margarin
120 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 darab tojás (M-es)
75 g aszalt áfonya
Elkészítés
Előkészítés:
A zabpelyhet bevonatos serpenyőben, folyamatos keverés mellett világosbarnára pirítjuk. Ezután rögtön áttesszük egy hideg tányérra, és hagyjuk kihűlni.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet és az Airfryer Sütőport egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a kihűlt zabpelyhet és a többi hozzávalót az áfonya kivételével, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. Végül röviden, kézzel belegyúrjuk az aszalt áfonyát is. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Néhány darab sütőpapírt (az Airfryer sütő kosarának megfelelő méretűt) előkészítünk, és az elsőt a kosárba helyezzük. A pihentetett tésztát kb. 18-20 egyenlő méretű darabra osztjuk, majd mindből 1-1 golyót formázunk. Egyszerre mindig annyi golyót helyezünk a sütőpapírra, amennyi biztosan elfér a sütőben, tetejüket kissé ellapítjuk, és a kekszeket megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A kész kekszeket óvatosan kivesszük az Airfryer sütőből, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni. Addig ismételjük a sütési folyamatot, amíg az összes keksz megsül.
A lisztet és az Airfryer Sütőport egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a kihűlt zabpelyhet és a többi hozzávalót az áfonya kivételével, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. Végül röviden, kézzel belegyúrjuk az aszalt áfonyát is. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Néhány darab sütőpapírt (az Airfryer sütő kosarának megfelelő méretűt) előkészítünk, és az elsőt a kosárba helyezzük. A pihentetett tésztát kb. 18-20 egyenlő méretű darabra osztjuk, majd mindből 1-1 golyót formázunk. Egyszerre mindig annyi golyót helyezünk a sütőpapírra, amennyi biztosan elfér a sütőben, tetejüket kissé ellapítjuk, és a kekszeket megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A kész kekszeket óvatosan kivesszük az Airfryer sütőből, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni. Addig ismételjük a sütési folyamatot, amíg az összes keksz megsül.
Tipp:
Más aszalvánnyal, pl. apróra vágott aszalt sárgabarackkal, szilvával vagy például mazsolával is elkészíthetjük a kekszeket.
Kedvencnek jelölöm
Zabpelyhes-áfonyás keksz Airfryerben
Hozzávalók
kb. 18-20 darab elkészítéséhez
Sütéshez:
sütőpapír
Tésztához:
150 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Airfryer Sütőpor
100 g nagy szemű zabpehely
150 g lágy vaj vagy margarin
120 g cukor
1 darab tojás (M-es)
75 g aszalt áfonya
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A zabpelyhet bevonatos serpenyőben, folyamatos keverés mellett világosbarnára pirítjuk. Ezután rögtön áttesszük egy hideg tányérra, és hagyjuk kihűlni.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet és az Airfryer Sütőport egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a kihűlt zabpelyhet és a többi hozzávalót az áfonya kivételével, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. Végül röviden, kézzel belegyúrjuk az aszalt áfonyát is. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Néhány darab sütőpapírt (az Airfryer sütő kosarának megfelelő méretűt) előkészítünk, és az elsőt a kosárba helyezzük. A pihentetett tésztát kb. 18-20 egyenlő méretű darabra osztjuk, majd mindből 1-1 golyót formázunk. Egyszerre mindig annyi golyót helyezünk a sütőpapírra, amennyi biztosan elfér a sütőben, tetejüket kissé ellapítjuk, és a kekszeket megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A kész kekszeket óvatosan kivesszük az Airfryer sütőből, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni. Addig ismételjük a sütési folyamatot, amíg az összes keksz megsül.
A lisztet és az Airfryer Sütőport egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a kihűlt zabpelyhet és a többi hozzávalót az áfonya kivételével, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. Végül röviden, kézzel belegyúrjuk az aszalt áfonyát is. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Néhány darab sütőpapírt (az Airfryer sütő kosarának megfelelő méretűt) előkészítünk, és az elsőt a kosárba helyezzük. A pihentetett tésztát kb. 18-20 egyenlő méretű darabra osztjuk, majd mindből 1-1 golyót formázunk. Egyszerre mindig annyi golyót helyezünk a sütőpapírra, amennyi biztosan elfér a sütőben, tetejüket kissé ellapítjuk, és a kekszeket megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A kész kekszeket óvatosan kivesszük az Airfryer sütőből, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni. Addig ismételjük a sütési folyamatot, amíg az összes keksz megsül.
Tipp:
Más aszalvánnyal, pl. apróra vágott aszalt sárgabarackkal, szilvával vagy például mazsolával is elkészíthetjük a kekszeket.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?