Zabpelyhes-almás szelet
Hozzávalók
Magas falú tepsihez (kb. 20x30 cm):
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig keverjük, majd hozzáadjuk az olajat is. Az őrölt és az egész zabpelyhet összekeverjük a liszttel és a sütőporral, és rövid idő alatt ezt is a tésztához keverjük, végül hozzáforgatjuk a reszelt almát is. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk.
A zabpelyhet és a lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a kis kockákra vágott vajat vagy margarint, valamint a cukrot és a fahéjat. Kézzel morzsás állagúra dolgozzuk, majd egyenletesen a tészta tetejére szórjuk.
A tepsit a sütő középső részbe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Zabpelyhes-almás szelet
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Magas falú tepsihez (kb. 20x30 cm):
Tésztához:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig keverjük, majd hozzáadjuk az olajat is. Az őrölt és az egész zabpelyhet összekeverjük a liszttel és a sütőporral, és rövid idő alatt ezt is a tésztához keverjük, végül hozzáforgatjuk a reszelt almát is. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk.
A zabpelyhet és a lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a kis kockákra vágott vajat vagy margarint, valamint a cukrot és a fahéjat. Kézzel morzsás állagúra dolgozzuk, majd egyenletesen a tészta tetejére szórjuk.
A tepsit a sütő középső részbe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?