Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zabpelyhes-almás szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Magas falú tepsihez (kb. 20x30 cm):

sütőpapír

Tésztához:

650 g alma
2 darab tojás (M-es)
150 g cukor
50 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
200 g nagy szemű zabpehely
200 g búzaliszt

Tetejére:

90 g nagy szemű zabpehely
60 g búzaliszt
80 g vaj vagy margarin
50 g cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Felhasználás előtt szűrőbe tesszük, és a levét kissé kinyomkodjuk. A tésztához a 200 g zabpehelyből 150 g-ot megőrölünk. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig keverjük, majd hozzáadjuk az olajat is. Az őrölt és az egész zabpelyhet összekeverjük a liszttel és a sütőporral, és rövid idő alatt ezt is a tésztához keverjük, végül hozzáforgatjuk a reszelt almát is. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk.

A zabpelyhet és a lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a kis kockákra vágott vajat vagy margarint, valamint a cukrot és a fahéjat. Kézzel morzsás állagúra dolgozzuk, majd egyenletesen a tészta tetejére szórjuk.

A tepsit a sütő középső részbe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Keverhetünk a tésztába 50 g aszalt áfonyát.
Zabpelyhes-almás szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!