Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zabpelyhes-almás szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Magas falú tepsihez (kb. 20x30 cm):

sütőpapír

Tésztához:

650 g alma
2 darab tojás (M-es)
150 g cukor
50 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
200 g nagy szemű zabpehely
200 g búzaliszt

Tetejére:

90 g nagy szemű zabpehely
60 g búzaliszt
80 g vaj vagy margarin
50 g cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Felhasználás előtt szűrőbe tesszük, és a levét kissé kinyomkodjuk. A tésztához a 200 g zabpehelyből 150 g-ot megőrölünk. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig keverjük, majd hozzáadjuk az olajat is. Az őrölt és az egész zabpelyhet összekeverjük a liszttel és a sütőporral, és rövid idő alatt ezt is a tésztához keverjük, végül hozzáforgatjuk a reszelt almát is. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk.

A zabpelyhet és a lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a kis kockákra vágott vajat vagy margarint, valamint a cukrot és a fahéjat. Kézzel morzsás állagúra dolgozzuk, majd egyenletesen a tészta tetejére szórjuk.

A tepsit a sütő középső részbe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Keverhetünk a tésztába 50 g aszalt áfonyát.
Zabpelyhes-almás szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!