
Nyuszifüles cupcake



Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Muffin formához:
Elkészítés
Előkészítés:
A muffin papírokat a formába tesszük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálba ütjük, majd a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a puha, kis kockákra vágott margarint és a vanília pasztát, majd felhabosítjuk. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót, végül a tejjel simára keverjük. A masszát belekanalazzuk a sütőpapírokba, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a muffinokat hagyjuk kihűlni, ha a tetejük csúcsos, tetszés szerint levághatjuk.
Krém:
A pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük, majd lefedve hűlni hagyjuk. A szobahőmérsékletű margarint felkockázzuk, keverőtálba tesszük, majd konyhai robotgép (habverő) segítségével felhabosítjuk. Az átszitált porcukrot kanalanként hozzáadjuk, simára keverjük. A végén hozzákeverjük a kihűlt pudingot, majd megszínezzük a krémet. Először cseppenként sárga ételszínezéket adagolunk hozzá egészen addig, amíg halványsárga nem lesz a krém (érdemes minden csepp után alaposan elkeverni), majd néhány csepp piros ételszínezék hozzáadásával barackvirág színűre színezzük. A krémet csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk, és rövid időre hűtőbe tesszük, hogy könynyebben kezelhető legyen. Ezután a muffinok tetejére nyomjuk a krémet.
Díszítés:
Elkészítjük a fülecskéket. A kb. 360 g fondantot 12 egyforma részre osztjuk, mindből 1-1 tojás alakzatot formázunk. A „tojásokat” éles késsel hosszában kettévágjuk, így fogunk két-két fület kapni. Közepüket kissé kilapítjuk, a széleket elegyengetjük, végüket hegyesre formázzuk. Talpukba óvatosan 1-1 fogpiszkálót szúrunk. A maradék fondantból tojásdíszeket készítünk (kb. 10-12 db mini tojás jön ki belőle). Egy tálkába csepegtetünk pár csepp piros ételszínezéket, és egy kis ecsettel megszínezzük a füleket. A cupcakekbe szúrjuk, tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp:
A sütemény ízlés szerint eltérő színű ételfestékkel is színezhető,.


Nyuszifüles cupcake
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Muffin formához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A muffin papírokat a formába tesszük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálba ütjük, majd a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a puha, kis kockákra vágott margarint és a vanília pasztát, majd felhabosítjuk. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót, végül a tejjel simára keverjük. A masszát belekanalazzuk a sütőpapírokba, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a muffinokat hagyjuk kihűlni, ha a tetejük csúcsos, tetszés szerint levághatjuk.
Krém:
A pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük, majd lefedve hűlni hagyjuk. A szobahőmérsékletű margarint felkockázzuk, keverőtálba tesszük, majd konyhai robotgép (habverő) segítségével felhabosítjuk. Az átszitált porcukrot kanalanként hozzáadjuk, simára keverjük. A végén hozzákeverjük a kihűlt pudingot, majd megszínezzük a krémet. Először cseppenként sárga ételszínezéket adagolunk hozzá egészen addig, amíg halványsárga nem lesz a krém (érdemes minden csepp után alaposan elkeverni), majd néhány csepp piros ételszínezék hozzáadásával barackvirág színűre színezzük. A krémet csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk, és rövid időre hűtőbe tesszük, hogy könynyebben kezelhető legyen. Ezután a muffinok tetejére nyomjuk a krémet.
Díszítés:
Elkészítjük a fülecskéket. A kb. 360 g fondantot 12 egyforma részre osztjuk, mindből 1-1 tojás alakzatot formázunk. A „tojásokat” éles késsel hosszában kettévágjuk, így fogunk két-két fület kapni. Közepüket kissé kilapítjuk, a széleket elegyengetjük, végüket hegyesre formázzuk. Talpukba óvatosan 1-1 fogpiszkálót szúrunk. A maradék fondantból tojásdíszeket készítünk (kb. 10-12 db mini tojás jön ki belőle). Egy tálkába csepegtetünk pár csepp piros ételszínezéket, és egy kis ecsettel megszínezzük a füleket. A cupcakekbe szúrjuk, tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp:
A sütemény ízlés szerint eltérő színű ételfestékkel is színezhető,.

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?