
Nyuszifüles cupcake



Hozzávalók
Tésztához:
2 darab tojás (M-es)
120 g cukor
150 g lágy Rama margarin
1 tk. Dr. Oetker Bourbon Vanília paszta
200 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
100 ml tej
Krémhez:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
2 evőkanál cukor
400 ml tej
200 g lágy Rama margarin
150 g porcukor
sárga ételszínezék
piros ételszínezék
Díszítéshez:
Dr. Oetker Fondant fehér cukormassza
kevés piros ételszínezék
24 db fogpiszkáló
vékony ecset
Muffin formához:
12 db muffin papír
Elkészítés
Előkészítés:
A Nyuszifüles cupcake sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A muffin papírokat a formába tesszük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A muffin papírokat a formába tesszük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat keverőtálba ütjük, majd a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a puha, kis kockákra vágott margarint és a vanília pasztát, majd felhabosítjuk. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót, végül a tejjel simára keverjük. A masszát belekanalazzuk a sütőpapírokba, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a muffinokat hagyjuk kihűlni, ha a tetejük csúcsos, tetszés szerint levághatjuk.
Krém:
A pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük, majd lefedve hűlni hagyjuk. A szobahőmérsékletű margarint felkockázzuk, keverőtálba tesszük, majd konyhai robotgép (habverő) segítségével felhabosítjuk. Az átszitált porcukrot kanalanként hozzáadjuk, simára keverjük. A végén hozzákeverjük a kihűlt pudingot, majd megszínezzük a krémet. Először cseppenként sárga ételszínezéket adagolunk hozzá egészen addig, amíg halványsárga nem lesz a krém (érdemes minden csepp után alaposan elkeverni), majd néhány csepp piros ételszínezék hozzáadásával barackvirág színűre színezzük. A krémet csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk, és rövid időre hűtőbe tesszük, hogy könynyebben kezelhető legyen. Ezután a muffinok tetejére nyomjuk a krémet.
Díszítés:
Elkészítjük a fülecskéket. A kb. 360 g fondantot 12 egyforma részre osztjuk, mindből 1-1 tojás alakzatot formázunk. A „tojásokat” éles késsel hosszában kettévágjuk, így fogunk két-két fület kapni. Közepüket kissé kilapítjuk, a széleket elegyengetjük, végüket hegyesre formázzuk. Talpukba óvatosan 1-1 fogpiszkálót szúrunk. A maradék fondantból tojásdíszeket készítünk (kb. 10-12 db mini tojás jön ki belőle). Egy tálkába csepegtetünk pár csepp piros ételszínezéket, és egy kis ecsettel megszínezzük a füleket. A cupcakekbe szúrjuk, tálalásig hűtőbe tesszük.
A tojásokat keverőtálba ütjük, majd a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a puha, kis kockákra vágott margarint és a vanília pasztát, majd felhabosítjuk. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót, végül a tejjel simára keverjük. A masszát belekanalazzuk a sütőpapírokba, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a muffinokat hagyjuk kihűlni, ha a tetejük csúcsos, tetszés szerint levághatjuk.
Krém:
A pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük, majd lefedve hűlni hagyjuk. A szobahőmérsékletű margarint felkockázzuk, keverőtálba tesszük, majd konyhai robotgép (habverő) segítségével felhabosítjuk. Az átszitált porcukrot kanalanként hozzáadjuk, simára keverjük. A végén hozzákeverjük a kihűlt pudingot, majd megszínezzük a krémet. Először cseppenként sárga ételszínezéket adagolunk hozzá egészen addig, amíg halványsárga nem lesz a krém (érdemes minden csepp után alaposan elkeverni), majd néhány csepp piros ételszínezék hozzáadásával barackvirág színűre színezzük. A krémet csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk, és rövid időre hűtőbe tesszük, hogy könynyebben kezelhető legyen. Ezután a muffinok tetejére nyomjuk a krémet.
Díszítés:
Elkészítjük a fülecskéket. A kb. 360 g fondantot 12 egyforma részre osztjuk, mindből 1-1 tojás alakzatot formázunk. A „tojásokat” éles késsel hosszában kettévágjuk, így fogunk két-két fület kapni. Közepüket kissé kilapítjuk, a széleket elegyengetjük, végüket hegyesre formázzuk. Talpukba óvatosan 1-1 fogpiszkálót szúrunk. A maradék fondantból tojásdíszeket készítünk (kb. 10-12 db mini tojás jön ki belőle). Egy tálkába csepegtetünk pár csepp piros ételszínezéket, és egy kis ecsettel megszínezzük a füleket. A cupcakekbe szúrjuk, tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp:
Fogyasztás előtt távolítsa el a fogpiszkálókat a Nyuszifüles cupcake süteményből.
A sütemény ízlés szerint eltérő színű ételfestékkel is színezhető,.
A sütemény ízlés szerint eltérő színű ételfestékkel is színezhető,.

Kedvencnek jelölöm

Nyuszifüles cupcake
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tésztához:
2 darab tojás (M-es)
120 g cukor
150 g lágy Rama margarin
200 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
100 ml tej
Krémhez:
2 evőkanál cukor
400 ml tej
200 g lágy Rama margarin
150 g porcukor
sárga ételszínezék
piros ételszínezék
Díszítéshez:
kevés piros ételszínezék
24 db fogpiszkáló
vékony ecset
Muffin formához:
12 db muffin papír
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A Nyuszifüles cupcake sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A muffin papírokat a formába tesszük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A muffin papírokat a formába tesszük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat keverőtálba ütjük, majd a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a puha, kis kockákra vágott margarint és a vanília pasztát, majd felhabosítjuk. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót, végül a tejjel simára keverjük. A masszát belekanalazzuk a sütőpapírokba, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a muffinokat hagyjuk kihűlni, ha a tetejük csúcsos, tetszés szerint levághatjuk.
Krém:
A pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük, majd lefedve hűlni hagyjuk. A szobahőmérsékletű margarint felkockázzuk, keverőtálba tesszük, majd konyhai robotgép (habverő) segítségével felhabosítjuk. Az átszitált porcukrot kanalanként hozzáadjuk, simára keverjük. A végén hozzákeverjük a kihűlt pudingot, majd megszínezzük a krémet. Először cseppenként sárga ételszínezéket adagolunk hozzá egészen addig, amíg halványsárga nem lesz a krém (érdemes minden csepp után alaposan elkeverni), majd néhány csepp piros ételszínezék hozzáadásával barackvirág színűre színezzük. A krémet csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk, és rövid időre hűtőbe tesszük, hogy könynyebben kezelhető legyen. Ezután a muffinok tetejére nyomjuk a krémet.
Díszítés:
Elkészítjük a fülecskéket. A kb. 360 g fondantot 12 egyforma részre osztjuk, mindből 1-1 tojás alakzatot formázunk. A „tojásokat” éles késsel hosszában kettévágjuk, így fogunk két-két fület kapni. Közepüket kissé kilapítjuk, a széleket elegyengetjük, végüket hegyesre formázzuk. Talpukba óvatosan 1-1 fogpiszkálót szúrunk. A maradék fondantból tojásdíszeket készítünk (kb. 10-12 db mini tojás jön ki belőle). Egy tálkába csepegtetünk pár csepp piros ételszínezéket, és egy kis ecsettel megszínezzük a füleket. A cupcakekbe szúrjuk, tálalásig hűtőbe tesszük.
A tojásokat keverőtálba ütjük, majd a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a puha, kis kockákra vágott margarint és a vanília pasztát, majd felhabosítjuk. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót, végül a tejjel simára keverjük. A masszát belekanalazzuk a sütőpapírokba, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a muffinokat hagyjuk kihűlni, ha a tetejük csúcsos, tetszés szerint levághatjuk.
Krém:
A pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük, majd lefedve hűlni hagyjuk. A szobahőmérsékletű margarint felkockázzuk, keverőtálba tesszük, majd konyhai robotgép (habverő) segítségével felhabosítjuk. Az átszitált porcukrot kanalanként hozzáadjuk, simára keverjük. A végén hozzákeverjük a kihűlt pudingot, majd megszínezzük a krémet. Először cseppenként sárga ételszínezéket adagolunk hozzá egészen addig, amíg halványsárga nem lesz a krém (érdemes minden csepp után alaposan elkeverni), majd néhány csepp piros ételszínezék hozzáadásával barackvirág színűre színezzük. A krémet csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk, és rövid időre hűtőbe tesszük, hogy könynyebben kezelhető legyen. Ezután a muffinok tetejére nyomjuk a krémet.
Díszítés:
Elkészítjük a fülecskéket. A kb. 360 g fondantot 12 egyforma részre osztjuk, mindből 1-1 tojás alakzatot formázunk. A „tojásokat” éles késsel hosszában kettévágjuk, így fogunk két-két fület kapni. Közepüket kissé kilapítjuk, a széleket elegyengetjük, végüket hegyesre formázzuk. Talpukba óvatosan 1-1 fogpiszkálót szúrunk. A maradék fondantból tojásdíszeket készítünk (kb. 10-12 db mini tojás jön ki belőle). Egy tálkába csepegtetünk pár csepp piros ételszínezéket, és egy kis ecsettel megszínezzük a füleket. A cupcakekbe szúrjuk, tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp:
Fogyasztás előtt távolítsa el a fogpiszkálókat a Nyuszifüles cupcake süteményből.
A sütemény ízlés szerint eltérő színű ételfestékkel is színezhető,.
A sütemény ízlés szerint eltérő színű ételfestékkel is színezhető,.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?