Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nyuszifüles cupcake

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tésztához:

2 darab tojás (M-es)
120 g cukor
150 g lágy Rama margarin
200 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
100 ml tej

Krémhez:

2 evőkanál cukor
400 ml tej
200 g lágy Rama margarin
150 g porcukor
sárga ételszínezék
piros ételszínezék

Díszítéshez:

kevés piros ételszínezék
24 db fogpiszkáló
vékony ecset

Muffin formához:

12 db muffin papír
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Nyuszifüles cupcake sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A muffin papírokat a formába tesszük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat keverőtálba ütjük, majd a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a puha, kis kockákra vágott margarint és a vanília pasztát, majd felhabosítjuk. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót, végül a tejjel simára keverjük. A masszát belekanalazzuk a sütőpapírokba, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a muffinokat hagyjuk kihűlni, ha a tetejük csúcsos, tetszés szerint levághatjuk.

Krém:
A pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük, majd lefedve hűlni hagyjuk. A szobahőmérsékletű margarint felkockázzuk, keverőtálba tesszük, majd konyhai robotgép (habverő) segítségével felhabosítjuk. Az átszitált porcukrot kanalanként hozzáadjuk, simára keverjük. A végén hozzákeverjük a kihűlt pudingot, majd megszínezzük a krémet. Először cseppenként sárga ételszínezéket adagolunk hozzá egészen addig, amíg halványsárga nem lesz a krém (érdemes minden csepp után alaposan elkeverni), majd néhány csepp piros ételszínezék hozzáadásával barackvirág színűre színezzük. A krémet csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk, és rövid időre hűtőbe tesszük, hogy könynyebben kezelhető legyen. Ezután a muffinok tetejére nyomjuk a krémet.

Díszítés:
Elkészítjük a fülecskéket. A kb. 360 g fondantot 12 egyforma részre osztjuk, mindből 1-1 tojás alakzatot formázunk. A „tojásokat” éles késsel hosszában kettévágjuk, így fogunk két-két fület kapni. Közepüket kissé kilapítjuk, a széleket elegyengetjük, végüket hegyesre formázzuk. Talpukba óvatosan 1-1 fogpiszkálót szúrunk. A maradék fondantból tojásdíszeket készítünk (kb. 10-12 db mini tojás jön ki belőle). Egy tálkába csepegtetünk pár csepp piros ételszínezéket, és egy kis ecsettel megszínezzük a füleket. A cupcakekbe szúrjuk, tálalásig hűtőbe tesszük.

Tipp:

Fogyasztás előtt távolítsa el a fogpiszkálókat a Nyuszifüles cupcake süteményből.
A sütemény ízlés szerint eltérő színű ételfestékkel is színezhető,.
A Nyuszifüles cupcake muffinjellegű süteméy, melyet húsvétkor és egyéb ünnepekkor tálalhatunk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-10-17
2 Kedvelés

Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!

Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!