Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zöldbabfőzelék Creme VEGA-val

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Zöldbabfőzelékhez:

1 kg sárga hüvelyű zöldbab
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál fűszerpaprika
2 darab babérlevél
őrölt fekete bors

Díszítéshez:

némi petrezselyemzöld
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A zöldbabot megmossuk, majd a végeit lecsípjük, és kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. A vörös- és fokhagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk.

Elkészítés:

Zöldbabfőzelék:
Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, majd az előkészített vörös- és fokhagymát megpároljuk rajta. Ezután lehúzzuk a lábast a tűzről, beleszórjuk a fűszerpaprikát, és alaposan elkeverjük. Visszahelyezzük a lábast a tűzre, beletesszük a zöldbabot, és felöntjük annyi vízzel, amennyi kissé ellepi (kb. 1-1,1 liter). Hozzáadjuk a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd közepes lángon, fedő alatt puhára főzzük a zöldséget.

Az étkezési keményítőt kevés hideg vízben simára keverjük. A Creme VEGA-t egy keverőtálba kanalazzuk, és kézi habverővel hozzákeverjük a keményítőt, valamint adunk hozzá 1 merőkanállal a főzelékalap levéből. A forró ételhez öntjük, majd kevergetés közben újra felforraljuk, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk, végül eltávolítjuk a babérleveleket. A kész főzeléket finomra aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Tippek:

Fagyasztott zöldbabból is elkészíthetjük a főzeléket.
A főzés végén ízesíthetjük a főzeléket citromlével vagy kevés ecettel, petrezselyem helyett pedig hozzákeverhetünk egy csokor leszárazott, finomra aprított kaprot.
Feltétnek tálalhatunk fasírtot, pörköltet, vagy húsmentes fogáshoz pirított tofut, grillsajtot.
Zöldbabfőzelék Creme VEGA-val

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!