Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zöldbabfőzelék Creme VEGA-val

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Zöldbabfőzelékhez:

1 kg sárga hüvelyű zöldbab
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál fűszerpaprika
2 darab babérlevél
őrölt fekete bors

Díszítéshez:

némi petrezselyemzöld
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A zöldbabot megmossuk, majd a végeit lecsípjük, és kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. A vörös- és fokhagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk.

Elkészítés:

Zöldbabfőzelék:
Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, majd az előkészített vörös- és fokhagymát megpároljuk rajta. Ezután lehúzzuk a lábast a tűzről, beleszórjuk a fűszerpaprikát, és alaposan elkeverjük. Visszahelyezzük a lábast a tűzre, beletesszük a zöldbabot, és felöntjük annyi vízzel, amennyi kissé ellepi (kb. 1-1,1 liter). Hozzáadjuk a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd közepes lángon, fedő alatt puhára főzzük a zöldséget.

Az étkezési keményítőt kevés hideg vízben simára keverjük. A Creme VEGA-t egy keverőtálba kanalazzuk, és kézi habverővel hozzákeverjük a keményítőt, valamint adunk hozzá 1 merőkanállal a főzelékalap levéből. A forró ételhez öntjük, majd kevergetés közben újra felforraljuk, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk, végül eltávolítjuk a babérleveleket. A kész főzeléket finomra aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Tippek:

Fagyasztott zöldbabból is elkészíthetjük a főzeléket.
A főzés végén ízesíthetjük a főzeléket citromlével vagy kevés ecettel, petrezselyem helyett pedig hozzákeverhetünk egy csokor leszárazott, finomra aprított kaprot.
Feltétnek tálalhatunk fasírtot, pörköltet, vagy húsmentes fogáshoz pirított tofut, grillsajtot.
Zöldbabfőzelék Creme VEGA-val

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!