
Húsvéti tojások



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverővel) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a bourbon vaníliás cukrot, amíg a keverék besűrűsödik. Keverjük bele a tojásokat egyenként kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval, és 2 adagban, közepes fordulatszámon röviden keverjük bele a tojásos masszába.
Kanalazzuk a tésztát egy eldobható fagyasztózacskóba, és vágjunk le egy kb. 1 cm széles sarkot. Nyomjunk ki összesen kb. 24 ovális tojást (6-8 cm), elegendő helyet hagyva közöttük, mivel a sütemények kissé szétterülhetnek. Ezután tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tojásokat a sütőpapírral együtt tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
Keverjük össze a krémsajtot a karamellaszósszal egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő). A tejszínt az expressz zselatin fix-el verjük kemény habbá, majd keverjük hozzá a krémsajtos krémhez. Tegyük a krémet egy eldobható fagyasztózacskóba, és vágjunk le egy kb. 1 cm széles sarkot. Fordítsuk meg a tojás tésztákat, és egyenletesen nyomjuk a krémet az aljukra, majd tegyünk a tetejére egy másik tésztát. Kissé nyomjuk össze.
Díszítés:
Díszítsük a tojásokat tetszés szerint színes dekortollal és különféle dekorokkal.


Húsvéti tojások
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverővel) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a bourbon vaníliás cukrot, amíg a keverék besűrűsödik. Keverjük bele a tojásokat egyenként kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval, és 2 adagban, közepes fordulatszámon röviden keverjük bele a tojásos masszába.
Kanalazzuk a tésztát egy eldobható fagyasztózacskóba, és vágjunk le egy kb. 1 cm széles sarkot. Nyomjunk ki összesen kb. 24 ovális tojást (6-8 cm), elegendő helyet hagyva közöttük, mivel a sütemények kissé szétterülhetnek. Ezután tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tojásokat a sütőpapírral együtt tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
Keverjük össze a krémsajtot a karamellaszósszal egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő). A tejszínt az expressz zselatin fix-el verjük kemény habbá, majd keverjük hozzá a krémsajtos krémhez. Tegyük a krémet egy eldobható fagyasztózacskóba, és vágjunk le egy kb. 1 cm széles sarkot. Fordítsuk meg a tojás tésztákat, és egyenletesen nyomjuk a krémet az aljukra, majd tegyünk a tetejére egy másik tésztát. Kissé nyomjuk össze.
Díszítés:
Díszítsük a tojásokat tetszés szerint színes dekortollal és különféle dekorokkal.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?