Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti tojások

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

125 g lágy vaj vagy margarin
125 g porcukor
3 darab tojás (M-es)
180 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

200 g krémsajt
60 ml karamellszósz
200 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

húsvéti dekorok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverővel) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a bourbon vaníliás cukrot, amíg a keverék besűrűsödik. Keverjük bele a tojásokat egyenként kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval, és 2 adagban, közepes fordulatszámon röviden keverjük bele a tojásos masszába.

Kanalazzuk a tésztát egy eldobható fagyasztózacskóba, és vágjunk le egy kb. 1 cm széles sarkot. Nyomjunk ki összesen kb. 24 ovális tojást (6-8 cm), elegendő helyet hagyva közöttük, mivel a sütemények kissé szétterülhetnek. Ezután tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a tésztát.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tojásokat a sütőpapírral együtt tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
Keverjük össze a krémsajtot a karamellaszósszal egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő). A tejszínt az expressz zselatin fix-el verjük kemény habbá, majd keverjük hozzá a krémsajtos krémhez. Tegyük a krémet egy eldobható fagyasztózacskóba, és vágjunk le egy kb. 1 cm széles sarkot. Fordítsuk meg a tojás tésztákat, és egyenletesen nyomjuk a krémet az aljukra, majd tegyünk a tetejére egy másik tésztát. Kissé nyomjuk össze.

Díszítés:
Díszítsük a tojásokat tetszés szerint színes dekortollal és különféle dekorokkal.
Húsvéti tojások

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!