Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zöldségröszti

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

Rösztihez:

200 g karalábé (előkészítve mérjük le)
200 g burgonya (előkészítve mérjük le)
200 g sárgarépa (előkészítve mérjük le)
kb. 1 teáskanál só
2 darab tojás (M-es)
kb. 80 g búzaliszt
frissen őrölt fekete bors

Sütéshez:

kb. 150 ml étolaj, pl. napraforgóolaj

Feltéthez:

1 gerezd fokhagyma
1 kisebb kápiapaprika
50 g csemegeuborka
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, meghámozzuk, kimérünk belőlük 200-200-200 g-ot, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Megszórjuk sóval, összekeverjük, és 10-15 percre szűrőbe tesszük, ezután jól kinyomkodjuk belőlük a nedvességet. A feltéthez a fokhagymát megpucoljuk és fokhagymanyomón áttörjük, a paprikát megmossuk, csumáját, ereit, magjait eltávolítjuk, majd kis kockákra vágjuk. A csemegeuborkát jól lecsepegtetjük, majd szintén kis kockákra vágjuk.

Elkészítés:

Röszti:
A kinyomkodott zöldségeket összekeverjük a tojásokkal és apránként a liszttel, ízlés szerint még adunk hozzá sót, valamint borsozzuk. Egy bevonatos serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A masszából evőkanállal, adagonként halmokat teszünk a serpenyőbe, a kanál hátoldalával tenyérnyi korongokká lapítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalukat 4-6 perc alatt ropogósra sütjük, közben egyszer megfordítjuk. A kész rösztiket kivesszük a serpenyőből, és konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsöpögni.

Feltét:
A Creme VEGA-t kikeverjük a fokhagymával, a paprika- és uborkakockákkal, majd sóval ízesítjük. A frissen sült rösztik mellé tálaljuk.

Tipp:

Ha a sütésre váró massza túl sok nedvességet engedne, kevés liszt hozzákeverésével javíthatunk az állagán.
Zöldségröszti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!