Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis csúcsok (praliné)

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 darab elkészítéséhez

A krémhez (canache):

200 g tejszín
30 g margarin
3 ek. ír krémlikőr

Díszítéshez:

Ezenkívül:

kevés margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Csokis csúcsok (praliné) hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A krémhez („canache"-hoz) a két tortabevonót a tasakon leírtak szerint megolvasztjuk. A tejszínt egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a Bourbon vaníliáscukrot és felfőzzük. Az edényt a főzőlapról lehúzzuk, és állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a megolvasztott tortabevonókat, hozzáadjuk a margarint, és tovább kevergetve hagyjuk felolvadni. Végül hozzákeverjük a krémlikőrt is. A masszát egy keverőedénybe öntjük, és hagyjuk kihűlni. Közben egy lapos tányért kikenünk margarinnal és sütőpapírt teszünk rá. A kihűlt krémet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig felverjük, majd nyomózacskóba töltjük (fagyasztó zacskót is használhatunk, melynek a sarkán kb. 4 mm átmérőjű rést vágunk). Az előkészített sütőpapírra dió nagyságú halmokat nyomunk. A Csokis csúcsok pralinét holland kakaóporba forgatjuk és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Tippek:

Ízlés szerint apróra vágott pisztáciával díszíthetjük a Csokis csúcsok (praliné) tetejét.

Jól záródó fémdobozban, hűtve a Csokis csúcsok (praliné) akár 1 hétig is eltartható.
A Csokis csúcsok (praliné) könnyen elkészíthető, sütés nélküli karácsonyi desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
1 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!