Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sütinyalóka-karácsonyfa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 19 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

19 darab elkészítéséhez

Masszához:

500 g már nem friss sütemény, keksz, croissant stb.
50 g vaj vagy margarin
75 g mascarpone krémsajt
1 teáskanál fahéj

Díszítéshez:

300 g fehércsokoládés tortabevonó
zöld ételfesték
Dr. Oetker Dekor fenyőfa
Dr. Oetker Dekor hópehely

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A nyalókákhoz a süteményt, kekszet vagy hasonló száraz péksüteményt konyhai robotgéppel finomra aprítjuk. Belekeverjük a vajat vagy a margarint, a sajtot, a fahéjat és a narancshéjat. Ízlés szerint keverhetünk bele porcukrot is.

A masszát 19 egyforma méretű golyóvá formázzuk, és beleszúrunk 1-1 fogpiszkálót, majd legalább 3 órára a fagyasztóba tesszük.

A tortabevonót finomra aprítjuk, és gőz fölött megolvasztjuk. Belekeverjük a zöld ételszínezéket. A nyalókákat belemártjuk a tortabevonóba, lecsöpögtetjük, sütőpapírra tesszük, kihúzzuk a fogpiszkálókat, és hagyjuk megkeményedni. A maradék tortabevonót habzsákba töltjük.

A nyalókákat tortatálon fenyőfa formában egymásra tesszük (lentről felfelé: 7 darab, 7 darab, 4 darab, 1 darab), közben a golyókat egyesével a folyékony tortabevonóval összeragasztjuk, esetleg még az üregeket is kitölthetjük vele. Végül tetszés szerint Dekor gyöngyökkel díszítjük (a kép csak illusztráció) végül a csillagnak egy hópelyhet teszünk a fa tetejére.

Tipp:

A megmaradt tortabevonót felhasználhatjuk csokitortához, fehércsokis brownieshoz vagy hasonló édességekhez.
A Sütinyalóka-karácsonyfa a maradék sütemény felhasználásával készülő, kreatív desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!