Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sütinyalóka-karácsonyfa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 19 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

19 darab elkészítéséhez

Masszához:

500 g már nem friss sütemény, keksz, croissant stb.
50 g vaj vagy margarin
75 g mascarpone krémsajt
1 teáskanál fahéj

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A nyalókákhoz a süteményt, kekszet vagy hasonló száraz péksüteményt konyhai robotgéppel finomra aprítjuk. Belekeverjük a vajat vagy a margarint, a sajtot, a fahéjat és a narancshéjat. Ízlés szerint keverhetünk bele porcukrot is.

A masszát 19 egyforma méretű golyóvá formázzuk, és beleszúrunk 1-1 fogpiszkálót, majd legalább 3 órára a fagyasztóba tesszük.

A tortabevonót finomra aprítjuk, és gőz fölött megolvasztjuk. Belekeverjük a zöld ételszínezéket. A nyalókákat belemártjuk a tortabevonóba, lecsöpögtetjük, sütőpapírra tesszük, kihúzzuk a fogpiszkálókat, és hagyjuk megkeményedni. A maradék tortabevonót habzsákba töltjük.

A nyalókákat tortatálon fenyőfa formában egymásra tesszük (lentről felfelé: 7 darab, 7 darab, 4 darab, 1 darab), közben a golyókat egyesével a folyékony tortabevonóval összeragasztjuk, esetleg még az üregeket is kitölthetjük vele. Végül tetszés szerint Dekor gyöngyökkel díszítjük (a kép csak illusztráció) végül a csillagnak egy hópelyhet teszünk a fa tetejére.

Tipp:

A megmaradt tortabevonót felhasználhatjuk csokitortához, fehércsokis brownieshoz vagy hasonló édességekhez.
A Sütinyalóka-karácsonyfa a maradék sütemény felhasználásával készülő, kreatív desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!