
Sütinyalóka-karácsonyfa



Hozzávalók
Masszához:
500 g már nem friss sütemény, keksz, croissant stb.
50 g vaj vagy margarin
75 g mascarpone krémsajt
1 teáskanál fahéj
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
Díszítéshez:
300 g fehércsokoládés tortabevonó
zöld ételfesték
Dr. Oetker Dekor gyöngy fehér
Dr. Oetker Dekor gyöngy rózsaszín
Dr. Oetker Dekor gyöngy arany
Dr. Oetker Dekor fenyőfa
Dr. Oetker Dekor hópehely
Elkészítés
Elkészítés:
A nyalókákhoz a süteményt, kekszet vagy hasonló száraz péksüteményt konyhai robotgéppel finomra aprítjuk. Belekeverjük a vajat vagy a margarint, a sajtot, a fahéjat és a narancshéjat. Ízlés szerint keverhetünk bele porcukrot is.
A masszát 19 egyforma méretű golyóvá formázzuk, és beleszúrunk 1-1 fogpiszkálót, majd legalább 3 órára a fagyasztóba tesszük.
A tortabevonót finomra aprítjuk, és gőz fölött megolvasztjuk. Belekeverjük a zöld ételszínezéket. A nyalókákat belemártjuk a tortabevonóba, lecsöpögtetjük, sütőpapírra tesszük, kihúzzuk a fogpiszkálókat, és hagyjuk megkeményedni. A maradék tortabevonót habzsákba töltjük.
A nyalókákat tortatálon fenyőfa formában egymásra tesszük (lentről felfelé: 7 darab, 7 darab, 4 darab, 1 darab), közben a golyókat egyesével a folyékony tortabevonóval összeragasztjuk, esetleg még az üregeket is kitölthetjük vele. Végül tetszés szerint Dekor gyöngyökkel díszítjük (a kép csak illusztráció) végül a csillagnak egy hópelyhet teszünk a fa tetejére.
A masszát 19 egyforma méretű golyóvá formázzuk, és beleszúrunk 1-1 fogpiszkálót, majd legalább 3 órára a fagyasztóba tesszük.
A tortabevonót finomra aprítjuk, és gőz fölött megolvasztjuk. Belekeverjük a zöld ételszínezéket. A nyalókákat belemártjuk a tortabevonóba, lecsöpögtetjük, sütőpapírra tesszük, kihúzzuk a fogpiszkálókat, és hagyjuk megkeményedni. A maradék tortabevonót habzsákba töltjük.
A nyalókákat tortatálon fenyőfa formában egymásra tesszük (lentről felfelé: 7 darab, 7 darab, 4 darab, 1 darab), közben a golyókat egyesével a folyékony tortabevonóval összeragasztjuk, esetleg még az üregeket is kitölthetjük vele. Végül tetszés szerint Dekor gyöngyökkel díszítjük (a kép csak illusztráció) végül a csillagnak egy hópelyhet teszünk a fa tetejére.
Tipp:
A megmaradt tortabevonót felhasználhatjuk csokitortához, fehércsokis brownieshoz vagy hasonló édességekhez.

Kedvencnek jelölöm

Sütinyalóka-karácsonyfa
Hozzávalók
19 darab elkészítéséhez
Masszához:
500 g már nem friss sütemény, keksz, croissant stb.
50 g vaj vagy margarin
75 g mascarpone krémsajt
1 teáskanál fahéj
Díszítéshez:
300 g fehércsokoládés tortabevonó
zöld ételfesték
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A nyalókákhoz a süteményt, kekszet vagy hasonló száraz péksüteményt konyhai robotgéppel finomra aprítjuk. Belekeverjük a vajat vagy a margarint, a sajtot, a fahéjat és a narancshéjat. Ízlés szerint keverhetünk bele porcukrot is.
A masszát 19 egyforma méretű golyóvá formázzuk, és beleszúrunk 1-1 fogpiszkálót, majd legalább 3 órára a fagyasztóba tesszük.
A tortabevonót finomra aprítjuk, és gőz fölött megolvasztjuk. Belekeverjük a zöld ételszínezéket. A nyalókákat belemártjuk a tortabevonóba, lecsöpögtetjük, sütőpapírra tesszük, kihúzzuk a fogpiszkálókat, és hagyjuk megkeményedni. A maradék tortabevonót habzsákba töltjük.
A nyalókákat tortatálon fenyőfa formában egymásra tesszük (lentről felfelé: 7 darab, 7 darab, 4 darab, 1 darab), közben a golyókat egyesével a folyékony tortabevonóval összeragasztjuk, esetleg még az üregeket is kitölthetjük vele. Végül tetszés szerint Dekor gyöngyökkel díszítjük (a kép csak illusztráció) végül a csillagnak egy hópelyhet teszünk a fa tetejére.
A masszát 19 egyforma méretű golyóvá formázzuk, és beleszúrunk 1-1 fogpiszkálót, majd legalább 3 órára a fagyasztóba tesszük.
A tortabevonót finomra aprítjuk, és gőz fölött megolvasztjuk. Belekeverjük a zöld ételszínezéket. A nyalókákat belemártjuk a tortabevonóba, lecsöpögtetjük, sütőpapírra tesszük, kihúzzuk a fogpiszkálókat, és hagyjuk megkeményedni. A maradék tortabevonót habzsákba töltjük.
A nyalókákat tortatálon fenyőfa formában egymásra tesszük (lentről felfelé: 7 darab, 7 darab, 4 darab, 1 darab), közben a golyókat egyesével a folyékony tortabevonóval összeragasztjuk, esetleg még az üregeket is kitölthetjük vele. Végül tetszés szerint Dekor gyöngyökkel díszítjük (a kép csak illusztráció) végül a csillagnak egy hópelyhet teszünk a fa tetejére.
Tipp:
A megmaradt tortabevonót felhasználhatjuk csokitortához, fehércsokis brownieshoz vagy hasonló édességekhez.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?