
Bonbon meggy (alkoholos ital és gyümölcs) +18


Hozzávalók
Bonbon meggy (alkoholos ital és gyümölcs) +18
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Rácsavarozom a befőttes üveg tetejét és kb. 3-4 napra állni hagyom, lehetőleg napon.
Mikor eltelik a 4 nap sűrű szövésű szűrővel (én egy tiszta függöny anyagot használtam) leszűröm.
A leszűrt levet lehetőleg üvegbe és nem műanyag flakonba öntöm, és a hűtőben tárolom. Ha lehűlt már kínálhatom is, nagyon finom és pikáns íze lesz. Igazi kuriózum.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Bár nem mértük le az alkohol tartalmát szerintem "ütős", de nem csak a likőr maga a meggy is. Szóval ez +18-as élvezet.



Bonbon meggy (alkoholos ital és gyümölcs) +18
Hozzávalók
Bonbon meggy (alkoholos ital és gyümölcs) +18
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Rácsavarozom a befőttes üveg tetejét és kb. 3-4 napra állni hagyom, lehetőleg napon.
Mikor eltelik a 4 nap sűrű szövésű szűrővel (én egy tiszta függöny anyagot használtam) leszűröm.
A leszűrt levet lehetőleg üvegbe és nem műanyag flakonba öntöm, és a hűtőben tárolom. Ha lehűlt már kínálhatom is, nagyon finom és pikáns íze lesz. Igazi kuriózum.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Bár nem mértük le az alkohol tartalmát szerintem "ütős", de nem csak a likőr maga a meggy is. Szóval ez +18-as élvezet.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?