Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bonbon meggy (alkoholos ital és gyümölcs) +18

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Bonbon meggy (alkoholos ital és gyümölcs) +18

0,5 kg friss meggy és amit levet enged
1 kg cukor
7 dl rum
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A meggyeket kimagozom és lecsöpögtetem, de úgy, hogy a leve megmaradjon.

Elkészítés

A kimagozott meggyet egy jó nagy befőttes üvegbe kezdem rakni, egy sor meggy, egy sor cukor és kevés kakaó, és így tovább, míg a háromnegyedéig nem lesz az üveg, majd ráöntöm a rumot és a meggy megmaradt levét.
Rácsavarozom a befőttes üveg tetejét és kb. 3-4 napra állni hagyom, lehetőleg napon.
Mikor eltelik a 4 nap sűrű szövésű szűrővel (én egy tiszta függöny anyagot használtam) leszűröm.
A leszűrt levet lehetőleg üvegbe és nem műanyag flakonba öntöm, és a hűtőben tárolom. Ha lehűlt már kínálhatom is, nagyon finom és pikáns íze lesz. Igazi kuriózum.

Tálalás

Mindig hűtve fogyasszuk, mert melegen nem a legjobb. Viszont hidegen mindenki el lesz ájulva olyan finom.

Tárolás

Kis lehűtött vagy jeges poharakba szoktam szervírozni.

Alternatív elkészítés

A meggyet egy kisebb befőttes üvegbe teszem és a hűtőben tárolom, és ha meggyes sütit sütök mindig ebből veszek ki meggyet. Ettől pikánsabb íze lesz a süteménynek.
Bár nem mértük le az alkohol tartalmát szerintem "ütős", de nem csak a likőr maga a meggy is. Szóval ez +18-as élvezet.
Bonbon meggy (alkoholos ital és gyümölcs) +18 Bonbon meggy (alkoholos ital és gyümölcs) +18

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!