Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bogyós gyümölcsös chutney mustárral

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 üveg (300 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 üveg (300 ml) elkészítéséhez

kb. 700 g vegyes bogyós gyümölcs, pl. málna, szeder, fekete és piros ribizli
200 ml vörösbor
kb. 2 teáskanál édes mustár
250 g cukor
kb. 1 teáskanál só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A bogyós gyümölcsöket megmossuk, szemezzük és 700 g-t kimérünk belőle. Kimérünk 200 ml vörösbort.

Elkészítés:

A gyümölcsöt, a vörösbort, a mustárt, a sót és a frissen őrölt borsot egy nagy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral elkeverjük, és a gyümölcshöz adjuk, állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk, és az üveget rögtön megfordítjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tippek:

A chutney-t főzhetjük mirelit bogyós gyümölcsökből is. Ehhez a fagyasztott gyümölcsöt hagyjuk kiolvadni, és a kiolvadt gyümölcslevet is felhasználhatjuk.
Tetszés szerint röviden pépesíthetjük is a gyümölcsöket főzés előtt.
A Bogyós gyümölcsös chutney mustárral gazdagított mártogatós, mely pirítós és húsételekhez ugyanúgy illik, mint nyers vagy grillezett zöldségekhez.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!