
Bogyós gyümölcsös chutney mustárral



Hozzávalók
kb. 700 g vegyes bogyós gyümölcs, pl. málna, szeder, fekete és piros ribizli
200 ml vörösbor
kb. 2 teáskanál édes mustár
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 4:1
250 g cukor
kb. 1 teáskanál só
Elkészítés
Előkészítés:
A bogyós gyümölcsöket megmossuk, szemezzük és 700 g-t kimérünk belőle. Kimérünk 200 ml vörösbort.
Elkészítés:
A gyümölcsöt, a vörösbort, a mustárt, a sót és a frissen őrölt borsot egy nagy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral elkeverjük, és a gyümölcshöz adjuk, állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk, és az üveget rögtön megfordítjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tippek:
A chutney-t főzhetjük mirelit bogyós gyümölcsökből is. Ehhez a fagyasztott gyümölcsöt hagyjuk kiolvadni, és a kiolvadt gyümölcslevet is felhasználhatjuk.
Tetszés szerint röviden pépesíthetjük is a gyümölcsöket főzés előtt.
Tetszés szerint röviden pépesíthetjük is a gyümölcsöket főzés előtt.

Kedvencnek jelölöm

Bogyós gyümölcsös chutney mustárral
Hozzávalók
kb. 4 üveg (300 ml) elkészítéséhez
kb. 700 g vegyes bogyós gyümölcs, pl. málna, szeder, fekete és piros ribizli
200 ml vörösbor
kb. 2 teáskanál édes mustár
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 4:1
250 g cukor
kb. 1 teáskanál só
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A bogyós gyümölcsöket megmossuk, szemezzük és 700 g-t kimérünk belőle. Kimérünk 200 ml vörösbort.
Elkészítés:
A gyümölcsöt, a vörösbort, a mustárt, a sót és a frissen őrölt borsot egy nagy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral elkeverjük, és a gyümölcshöz adjuk, állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk, és az üveget rögtön megfordítjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tippek:
A chutney-t főzhetjük mirelit bogyós gyümölcsökből is. Ehhez a fagyasztott gyümölcsöt hagyjuk kiolvadni, és a kiolvadt gyümölcslevet is felhasználhatjuk.
Tetszés szerint röviden pépesíthetjük is a gyümölcsöket főzés előtt.
Tetszés szerint röviden pépesíthetjük is a gyümölcsöket főzés előtt.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?