Paprikás őszibarack csatni
Hozzávalók
250 g paprika (sárga, előkészítve mérjük le)
100 g vöröshagyma (előkészítve mérjük le)
500 g őszibarack (előkészítve mérjük le)
1 db chili paprika
2 ek. olívaolaj
1 teáskanál őrölt kakukkfű
75 ml balzsamecet (fehér)
½ tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1 (250 g)
1 ½ teáskanál só
kevés őrölt bors
Elkészítés
Előkészítés:
A paprikát megmossuk, lecsöpögtetjük, félbe vágjuk, kivágjuk az ereket és a csumát, majd apró kockára vágjuk és kimérünk belőle 250 g-ot. A vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk, és kimérünk 100 g-ot. Az őszibarackot megmossuk, félbe vágjuk, kimagozzuk, kis darabokra vágjuk, és 500 g-ot kimérünk. A chili paprikát megmossuk, félbe vágjuk, eltávolítjuk a csumáját, és apróra vágjuk. Kimérünk 75 ml balzsamecetet.
Elkészítés:
Az olívaolajat egy főzőedényben felhevítjük, és megpároljuk benne a paprikát és a hagymát. Hozzáadjuk az őszibarackot, a chili paprikát, a kakukkfüvet és az ecetet, majd a befőzőcukrot is hozzákeverjük. Az egészet állandó keverés mellett erős lángon felforraljuk. Zubogva forrni hagyjuk legalább 3 percig, közben folyamatosan keverjük. A csatnit sóval, borssal ízesítjük, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük. Az üvegeket jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Kedvencnek jelölöm
Paprikás őszibarack csatni
Hozzávalók
kb. 5 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
250 g paprika (sárga, előkészítve mérjük le)
100 g vöröshagyma (előkészítve mérjük le)
500 g őszibarack (előkészítve mérjük le)
1 db chili paprika
2 ek. olívaolaj
1 teáskanál őrölt kakukkfű
75 ml balzsamecet (fehér)
½ tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1 (250 g)
1 ½ teáskanál só
kevés őrölt bors
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A paprikát megmossuk, lecsöpögtetjük, félbe vágjuk, kivágjuk az ereket és a csumát, majd apró kockára vágjuk és kimérünk belőle 250 g-ot. A vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk, és kimérünk 100 g-ot. Az őszibarackot megmossuk, félbe vágjuk, kimagozzuk, kis darabokra vágjuk, és 500 g-ot kimérünk. A chili paprikát megmossuk, félbe vágjuk, eltávolítjuk a csumáját, és apróra vágjuk. Kimérünk 75 ml balzsamecetet.
Elkészítés:
Az olívaolajat egy főzőedényben felhevítjük, és megpároljuk benne a paprikát és a hagymát. Hozzáadjuk az őszibarackot, a chili paprikát, a kakukkfüvet és az ecetet, majd a befőzőcukrot is hozzákeverjük. Az egészet állandó keverés mellett erős lángon felforraljuk. Zubogva forrni hagyjuk legalább 3 percig, közben folyamatosan keverjük. A csatnit sóval, borssal ízesítjük, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük. Az üvegeket jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?