Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cseresznye befőtt tartósítószer nélkül

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Cseresznye befőtt tartósítószer nélkül

7 kg cseresznye
3 l víz
1,2 kg cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A befőttes üvegeket elmosom, és mikrohullámú sütőben kifertőtlenítem (félig teszem vízzel 10 percig "pörgetem" a mikróban)
A befőttes üvegek tetejét kis lábosban főzöm ki, annyi vízben, hogy ellepje.

Elkészítés

A vízből-cukorból szirupot főzök.
A megmosott cseresznyéket az üvegekbe töltöm.
Felöntöm a langyosra hűlt sziruppal.
Dunsztoló fazékba teszem az üvegeket, hideg vizet öntök bele úgy, hogy az üvegek 3/4-ig álljanak a vízben.
Gyöngyözésig forralom –kb. 2 óra -
Ellenőrzöm a kupakokat és fejjel lefelé száraz dunsztba teszem 12 órára.

Tálalás

10 db 800 ml befőttes üveg.

Tárolás

Kupakkal lefelé fordítva tárolom, hűvös fénytől védett helyen.
Cseresznye befőtt tartósítószer nélkül

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!