Őszibarackbefőtt
Hozzávalók
kb. 4,4 kg érett, de kemény, sárga húsú, magvaváló őszibarack
2 teáskanál (kb. 10 g) Dr. Oetker Citromsav
450 g cukor
3 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Befőtt- és szörptartósító
Elkészítés
Előkészítés:
A befőttes üvegeket alaposan elmossuk, majd forrásban lévő vízbe téve csírátlanítjuk. Ehhez egy nagy lábasban vizet forralunk, beletesszük az üveget (lepje el a víz) és 10-15 percet forraljuk. Ezután óvatosan kivesszük a vízből, és fejjel lefelé fordítva tiszta papírtörlőre vagy konyharuhára tesszük. Hagyjuk megszáradni.
A barackokat alaposan megmossuk. Egy nagy lábasban vizet forralunk, egy másik nagy edénybe pedig jéghideg vizet töltünk. Részleteiben, kb. fél percre a forró, majd pedig a jeges vízbe tesszük a barackokat. Lehúzzuk a héjukat, megfelezzük, a magokat eltávolítjuk.
A barackokat alaposan megmossuk. Egy nagy lábasban vizet forralunk, egy másik nagy edénybe pedig jéghideg vizet töltünk. Részleteiben, kb. fél percre a forró, majd pedig a jeges vízbe tesszük a barackokat. Lehúzzuk a héjukat, megfelezzük, a magokat eltávolítjuk.
Elkészítés:
2 liter vízben elkeverjük a befőtt tartósítót a citromsavval, a cukorral és a vanillincukorral. Lábasba öntjük, felforraljuk. A gyümölcsöket részleteiben a forrásban lévő szirupba tesszük, és újra forrásig főzzük.
A gyümölcsöket az előkészített üvegekbe helyezzük. A szirupot rámerjük úgy, hogy ellepje a gyümölcsöket. Az üvegeket celofánnal és a fedővel azonnal lezárjuk, majd legalább 5 percre a fejükre állítjuk. A befőttet szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd száraz, hűvös helyen tároljuk.
A gyümölcsöket az előkészített üvegekbe helyezzük. A szirupot rámerjük úgy, hogy ellepje a gyümölcsöket. Az üvegeket celofánnal és a fedővel azonnal lezárjuk, majd legalább 5 percre a fejükre állítjuk. A befőttet szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd száraz, hűvös helyen tároljuk.
Tippek:
Fahéjjal, gyömbérrel, szegfűszeggel, vagy csillagánizzsal is fűszerezhetjük a befőttet. Az egész fűszereket a befőttel együtt az üvegekbe tehetjük.
A felbontott befőttet tároljuk hűtőszekrényben.
A befőttes üvegeket mosogatógépben, mikrohullámú sütőben vagy sütőben is sterilizálhatjuk.
A felbontott befőttet tároljuk hűtőszekrényben.
A befőttes üvegeket mosogatógépben, mikrohullámú sütőben vagy sütőben is sterilizálhatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Őszibarackbefőtt
Hozzávalók
kb. 5 darab 720 ml-es üveg elkészítéséhez
kb. 4,4 kg érett, de kemény, sárga húsú, magvaváló őszibarack
2 teáskanál (kb. 10 g) Dr. Oetker Citromsav
450 g cukor
3 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A befőttes üvegeket alaposan elmossuk, majd forrásban lévő vízbe téve csírátlanítjuk. Ehhez egy nagy lábasban vizet forralunk, beletesszük az üveget (lepje el a víz) és 10-15 percet forraljuk. Ezután óvatosan kivesszük a vízből, és fejjel lefelé fordítva tiszta papírtörlőre vagy konyharuhára tesszük. Hagyjuk megszáradni.
A barackokat alaposan megmossuk. Egy nagy lábasban vizet forralunk, egy másik nagy edénybe pedig jéghideg vizet töltünk. Részleteiben, kb. fél percre a forró, majd pedig a jeges vízbe tesszük a barackokat. Lehúzzuk a héjukat, megfelezzük, a magokat eltávolítjuk.
A barackokat alaposan megmossuk. Egy nagy lábasban vizet forralunk, egy másik nagy edénybe pedig jéghideg vizet töltünk. Részleteiben, kb. fél percre a forró, majd pedig a jeges vízbe tesszük a barackokat. Lehúzzuk a héjukat, megfelezzük, a magokat eltávolítjuk.
Elkészítés:
2 liter vízben elkeverjük a befőtt tartósítót a citromsavval, a cukorral és a vanillincukorral. Lábasba öntjük, felforraljuk. A gyümölcsöket részleteiben a forrásban lévő szirupba tesszük, és újra forrásig főzzük.
A gyümölcsöket az előkészített üvegekbe helyezzük. A szirupot rámerjük úgy, hogy ellepje a gyümölcsöket. Az üvegeket celofánnal és a fedővel azonnal lezárjuk, majd legalább 5 percre a fejükre állítjuk. A befőttet szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd száraz, hűvös helyen tároljuk.
A gyümölcsöket az előkészített üvegekbe helyezzük. A szirupot rámerjük úgy, hogy ellepje a gyümölcsöket. Az üvegeket celofánnal és a fedővel azonnal lezárjuk, majd legalább 5 percre a fejükre állítjuk. A befőttet szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd száraz, hűvös helyen tároljuk.
Tippek:
Fahéjjal, gyömbérrel, szegfűszeggel, vagy csillagánizzsal is fűszerezhetjük a befőttet. Az egész fűszereket a befőttel együtt az üvegekbe tehetjük.
A felbontott befőttet tároljuk hűtőszekrényben.
A befőttes üvegeket mosogatógépben, mikrohullámú sütőben vagy sütőben is sterilizálhatjuk.
A felbontott befőttet tároljuk hűtőszekrényben.
A befőttes üvegeket mosogatógépben, mikrohullámú sütőben vagy sütőben is sterilizálhatjuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?