Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Őszibarackbefőtt

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 5 darab 720 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 5 darab 720 ml-es üveg elkészítéséhez

kb. 4,4 kg érett, de kemény, sárga húsú, magvaváló őszibarack
2 teáskanál (kb. 10 g) Dr. Oetker Citromsav
450 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A befőttes üvegeket alaposan elmossuk, majd forrásban lévő vízbe téve csírátlanítjuk. Ehhez egy nagy lábasban vizet forralunk, beletesszük az üveget (lepje el a víz) és 10-15 percet forraljuk. Ezután óvatosan kivesszük a vízből, és fejjel lefelé fordítva tiszta papírtörlőre vagy konyharuhára tesszük. Hagyjuk megszáradni.

A barackokat alaposan megmossuk. Egy nagy lábasban vizet forralunk, egy másik nagy edénybe pedig jéghideg vizet töltünk. Részleteiben, kb. fél percre a forró, majd pedig a jeges vízbe tesszük a barackokat. Lehúzzuk a héjukat, megfelezzük, a magokat eltávolítjuk.

Elkészítés:

2 liter vízben elkeverjük a befőtt tartósítót a citromsavval, a cukorral és a vanillincukorral. Lábasba öntjük, felforraljuk. A gyümölcsöket részleteiben a forrásban lévő szirupba tesszük, és újra forrásig főzzük.

A gyümölcsöket az előkészített üvegekbe helyezzük. A szirupot rámerjük úgy, hogy ellepje a gyümölcsöket. Az üvegeket celofánnal és a fedővel azonnal lezárjuk, majd legalább 5 percre a fejükre állítjuk. A befőttet szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd száraz, hűvös helyen tároljuk.

Tippek:

Fahéjjal, gyömbérrel, szegfűszeggel, vagy csillagánizzsal is fűszerezhetjük a befőttet. Az egész fűszereket a befőttel együtt az üvegekbe tehetjük.
A felbontott befőttet tároljuk hűtőszekrényben.
A befőttes üvegeket mosogatógépben, mikrohullámú sütőben vagy sütőben is sterilizálhatjuk.
Őszibarackbefőtt

Hozzászólások

nikikoletta@gmail.com
Nikol
Dátum 2020. August. 05. 21:30
Nagyon jó recept

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!