Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almakompót

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 üveg (300 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 üveg (300 ml) elkészítéséhez

1 kg alma (előkészítve mérve)
400 ml almalé
50 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az almát meghámozzuk, negyedeljük, kis darabokra vágjuk, és 1 kg-t kimérünk belőle.

Elkészítés:

Az almát, a Bourbon Vaníliás cukorral, az almalével és a cukorral nagy edényben felforraljuk, és állandó keverés mellett kb. 5 percig főzzük. Az almakompótot azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tippek:

Az üvegeket peremig töltjük, és hűvös, sötét helyen tároljuk. Így a kompót légmentesen záró üvegben néhány hétig tárolható.
Ha az alma nagyon savanykás, fogyasztás előtt még édesíthetjük a kompótot.
Mellé különösen finom a Dr. Oetker Desszertöntet vaníliaízű termékkel készített desszert.
Almakompót

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!