Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almakompót

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 üveg (300 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 üveg (300 ml) elkészítéséhez

1 kg alma (előkészítve mérve)
400 ml almalé
50 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az almát meghámozzuk, negyedeljük, kis darabokra vágjuk, és 1 kg-t kimérünk belőle.

Elkészítés:

Az almát, a Bourbon Vaníliás cukorral, az almalével és a cukorral nagy edényben felforraljuk, és állandó keverés mellett kb. 5 percig főzzük. Az almakompótot azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tippek:

Az üvegeket peremig töltjük, és hűvös, sötét helyen tároljuk. Így a kompót légmentesen záró üvegben néhány hétig tárolható.
Ha az alma nagyon savanykás, fogyasztás előtt még édesíthetjük a kompótot.
Mellé különösen finom a Dr. Oetker Desszertöntet vaníliaízű termékkel készített desszert.
Almakompót

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-12-08
0 Kedvelés

Karácsony előtti egészséges finomságok

Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-12-06
0 Kedvelés

Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!

Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!