Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Margó körte befőttje

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Margó körte befőttje

1 kg lehéjazott kitisztított körte
8-10 szem édesítőszer
4-5 db szegfűszeg
2-3 db egész fahéj
1 csipet natrium benzoát
1 citrom leve
kb.1-11/2 l víz
nagyon pici borkén por
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Tisztára mosott üvegek natrium benzoátos vízzel való átöblítése.
Megmosott körték 4 részre vágva, lehéjazva, kimagvazva.
Vizet feltesszük forralni.

Elkészítés

A forró vízbe, teatojásba téve szegfűszeg és a fahéj, valamint a citromlével együtt forralva, beledobjuk a felszeletelt körtéket, újra forrástól 3-5 percig főzzük, majd belerakjuk az elő készített kb. 7 dl üvegekbe, amibe beletettük az 5 szem édesítőszert mákszemnyi borként, és borsszemnyi natrium benzoátot. Rácsavarjuk a tetőt és fejre állítjuk, majd száraz dunsztba hagyjuk kihűlni. Kamrába tesszük.

Tálalás

2 db üveg

Tárolás

Hűvös helyen.
Margó körte befőttje

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!