Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Birsalma befőtt (kompót)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

720 ml-es üveghez:

3 db birsalma
2 ek. cukor
1-2 szegfűszeg
1 darabka fahéj
borsónyi szalicil
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A befőttes üvegeket megmossuk, lefordítjuk, hogy a víz kicsepegjen belőlük.
A birsalmát a bolyhaitól megtisztítjuk, alaposan megmossuk, az esetleges hibás részeket kivágjuk, de
nem hámozzuk.

Elkészítés

A megtisztított birset, késsel cikkekre daraboljuk és üvegekbe rakjuk. Minden üvegbe teszünk 1-2 szegfűszeget, egy darabka fahéjat, 2 ek. cukrot, borsónyi szalicilt majd feltöltjük hideg vízzel és celofánnal lekötjük. Ráhelyezzük a csavaros fedeleket is, de nem csavarjuk be és gőzöléssel kidunsztoljuk.
Gőzöléses dunsztolás:
Egy nagyobb edény aljára többrétegű papírt, konyharuhát vagy valamilyen rácsot helyezünk, és arra állítjuk az üvegeket. Erre azért van szükség, hogy az üvegek nehogy elrepedjenek. A fazékba annyi vizet öntünk, hogy a benne lévő üvegeknek a háromnegyed részéig érjen, majd kis lángra főni tesszük. Amikor az üvegekben lévő folyadék forrni (gyöngyözni) kezd, onnantól számítunk 15 percet. A tüzet lezárjuk, a fedeleket az üvegekre szorítjuk, az edényt takaróval, pléddel letakarjuk és így hagyjuk kihűlni.

Tálalás

720 ml-es befőttes üveg.
3 kg birsből 8-9 db 720 ml-es üveg lesz.

Alternatív elkészítés

Levesnek, sültek mellé mártásnak, de desszertként is megállja a helyét.
Birsalma befőtt (kompót)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!