Birsalma befőtt (kompót)
Hozzávalók
720 ml-es üveghez:
Elkészítés
Előkészítés
A birsalmát a bolyhaitól megtisztítjuk, alaposan megmossuk, az esetleges hibás részeket kivágjuk, de
nem hámozzuk.
Elkészítés
Gőzöléses dunsztolás:
Egy nagyobb edény aljára többrétegű papírt, konyharuhát vagy valamilyen rácsot helyezünk, és arra állítjuk az üvegeket. Erre azért van szükség, hogy az üvegek nehogy elrepedjenek. A fazékba annyi vizet öntünk, hogy a benne lévő üvegeknek a háromnegyed részéig érjen, majd kis lángra főni tesszük. Amikor az üvegekben lévő folyadék forrni (gyöngyözni) kezd, onnantól számítunk 15 percet. A tüzet lezárjuk, a fedeleket az üvegekre szorítjuk, az edényt takaróval, pléddel letakarjuk és így hagyjuk kihűlni.
Tálalás
3 kg birsből 8-9 db 720 ml-es üveg lesz.
Alternatív elkészítés
Birsalma befőtt (kompót)
Hozzávalók
720 ml-es üveghez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A birsalmát a bolyhaitól megtisztítjuk, alaposan megmossuk, az esetleges hibás részeket kivágjuk, de
nem hámozzuk.
Elkészítés
Gőzöléses dunsztolás:
Egy nagyobb edény aljára többrétegű papírt, konyharuhát vagy valamilyen rácsot helyezünk, és arra állítjuk az üvegeket. Erre azért van szükség, hogy az üvegek nehogy elrepedjenek. A fazékba annyi vizet öntünk, hogy a benne lévő üvegeknek a háromnegyed részéig érjen, majd kis lángra főni tesszük. Amikor az üvegekben lévő folyadék forrni (gyöngyözni) kezd, onnantól számítunk 15 percet. A tüzet lezárjuk, a fedeleket az üvegekre szorítjuk, az edényt takaróval, pléddel letakarjuk és így hagyjuk kihűlni.
Tálalás
3 kg birsből 8-9 db 720 ml-es üveg lesz.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?