Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalács

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 darab elkészítéséhez

Tésztához:

125 g folyékony méz
200 g porcukor
150 g lágy vaj vagy margarin
4 evőkanál tej
400 g búzaliszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Mézeskalács hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Egy főzőedényben felmelegítjük a mézet, cukrot, vanillincukrot, vajat vagy margarint és a tejet, amíg a méz és a cukor meg nem olvad. A kihűlt masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgép dagasztó spiráljával sima tésztává gyúrjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: 160°C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, és kiszúróformával kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, majd a sütőpapírral együtt a sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Sütés: Kb. 10 - 15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tippek, trükkök

A Mézeskalács tésztájával könnyebb dolgozni - nyújtani, kiszúrni - ha a masszát egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
A sütemény tetszés és ízlés szerint díszíthető, mely a gyerekeket is bevonva vidám családi időtöltéssé változtatja a konyhai munkát.
A feldíszített Mézeskalácsot sütés előtt szúrjuk át a függőnek, vagy zsinórnak, így ha elkészült, karácsonyfa dekorációként hangulatteremtő értékkel bír.
A Mézeskalács nagyszerűen eláll jól lezárt dobozban 1-2 hétig, valamint kísérőajándékként is beválik.
A Mézeskalács kreatívan díszíthető karácsonyi aprósütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!