Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi márványkuglóf

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 14-16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14-16 szelet elkészítéséhez

Kuglófformához (kb. 22 cm Ø):

némi zsiradék
némi búzaliszt

Tésztához:

270 g búzaliszt
6 darab tojás (M-es)
250 g cukor
220 ml tej
100 ml napraforgóolaj

Mázhoz:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kuglófformát zsiradékkal kikenjük és liszttel beszórjuk, a felesleget körben kiütögetjük belőle. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a keményítővel és a sütőporral egy nagy tálban összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral, ezután hozzáadunk 200 ml tejet, a napraforgóolajat és a vanília aromát, majd a lisztes keveréket két adagban, közepes fokozaton röviden belekeverjük a masszába. Végül óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is.

A tészta negyedét különvesszük, a kakaóport elkeverjük a maradék 20 ml tejjel, majd röviden belekeverjük. Először a sárga tésztát öntjük az előkészített formába, elsimítjuk, majd óvatosan ráöntjük a barna tésztát is. A kétféle tésztát egy villa segítségével kissé összekeverjük a márványos hatásért. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kuglófot sütés után még 10-15 percig a formában sütőrácson hagyjuk, majd először leválasztjuk, aztán kiborítjuk és hűlni hagyjuk.

Máz:
A tortabevonót a csomagoláson található útmutatás szerint megolvasztjuk. A mázat a kuglóf tetejére csorgatjuk.

Díszítés:
A süteményt azonnal díszítjük a dekorcukrokkal, majd a mázat hagyjuk teljesen megszilárdulni.

Tipp:

Keverhetünk a kuglóf tésztájába 80-100 g csokoládé cseppet vagy rumba áztatott mazsolát.
Karácsonyi márványkuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!