
Karácsonyi márványkuglóf



Hozzávalók
Kuglófformához (kb. 22 cm Ø):
Tésztához:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a keményítővel és a sütőporral egy nagy tálban összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral, ezután hozzáadunk 200 ml tejet, a napraforgóolajat és a vanília aromát, majd a lisztes keveréket két adagban, közepes fokozaton röviden belekeverjük a masszába. Végül óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is.
A tészta negyedét különvesszük, a kakaóport elkeverjük a maradék 20 ml tejjel, majd röviden belekeverjük. Először a sárga tésztát öntjük az előkészített formába, elsimítjuk, majd óvatosan ráöntjük a barna tésztát is. A kétféle tésztát egy villa segítségével kissé összekeverjük a márványos hatásért. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kuglófot sütés után még 10-15 percig a formában sütőrácson hagyjuk, majd először leválasztjuk, aztán kiborítjuk és hűlni hagyjuk.
Máz:
A tortabevonót a csomagoláson található útmutatás szerint megolvasztjuk. A mázat a kuglóf tetejére csorgatjuk.
Díszítés:
A süteményt azonnal díszítjük a dekorcukrokkal, majd a mázat hagyjuk teljesen megszilárdulni.
Tipp:


Karácsonyi márványkuglóf
Hozzávalók
kb. 14-16 szelet elkészítéséhez
Kuglófformához (kb. 22 cm Ø):
Tésztához:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a keményítővel és a sütőporral egy nagy tálban összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral, ezután hozzáadunk 200 ml tejet, a napraforgóolajat és a vanília aromát, majd a lisztes keveréket két adagban, közepes fokozaton röviden belekeverjük a masszába. Végül óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is.
A tészta negyedét különvesszük, a kakaóport elkeverjük a maradék 20 ml tejjel, majd röviden belekeverjük. Először a sárga tésztát öntjük az előkészített formába, elsimítjuk, majd óvatosan ráöntjük a barna tésztát is. A kétféle tésztát egy villa segítségével kissé összekeverjük a márványos hatásért. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kuglófot sütés után még 10-15 percig a formában sütőrácson hagyjuk, majd először leválasztjuk, aztán kiborítjuk és hűlni hagyjuk.
Máz:
A tortabevonót a csomagoláson található útmutatás szerint megolvasztjuk. A mázat a kuglóf tetejére csorgatjuk.
Díszítés:
A süteményt azonnal díszítjük a dekorcukrokkal, majd a mázat hagyjuk teljesen megszilárdulni.
Tipp:

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?