Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjkrémes mille feuille

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Tapasztalatot kíván
Adag kb. 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Töltelékhez:

1 kávéskanál őrölt fahéj
800 ml hideg tej

Díszítéshez:

porcukor és őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Fahéjkrémes mille feuille hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát kivesszük a hűtőből, és szobahőmérsékleten pihentetjük 10-15 percet.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, a papírral együtt tepsire (kb. 30x40 cm) helyezzük. Tetejére egy másik sütőpapírt borítunk, erre pedig nehezékként egy másik sütőlemezt helyezünk. A tésztát a nehezékkel együtt az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Ezt követően eltávolítjuk a felső sütőlemezt és a sütőpapírt, majd további 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük a leveles tésztát. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, majd 12 darab téglalap alakú formára vágjuk. Hasonlóan járunk el a másik csomag leveles tésztával is, így összesen 24 db téglalap alakú formánk lesz.

Töltelék:
A kimért tejet és az őrölt fahéjat egy magas falú keverőedénybe tesszük, majd a krémport is hozzáadjuk, végül – a csomagoláson leírtak szerint – konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A krémet sima csöves habzsákba töltjük. Egy süteményhez 4 kis lapot használunk fel. Az első lapra kisebb halmokat (kb.18 db) nyomunk a krémből, majd ráhelyezzük a következő lapot. Tovább rétegezzük a többi krémmel és leveles lapokkal. A legfelső lapra már nem teszünk a krémből.

Díszítés:
A Fahéjkrémes mille feuille sütemény fahéjjal elkevert porcukorral megszórva tálalható.

Tipp:

Ízlés szerint fahéj helyett két evőkanál kakaót is tehetünk a Fahéjkrémes mille feuille sütemény töltelékhez.
Fahéjkrémes mille feuille

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!