Stollen
Hozzávalók
Töltelék:
Tészta:
Máz:
Elkészítés
Előkészítés
A marcipánmasszát a margarinnal és a mandulával, robotgép segítségével összegyúrjuk, és porcukrozott nyújtódeszkán kb. 60 centis rúddá gyúrjuk, kettévágjuk.
Elkészítés
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe rakjuk. A szárított gyümölcsön és a mazsolán kívül hozzáadunk minden hozzávalót, és a mazsoláról leszűrt vörösbort. Jól összedolgozzuk robotgéppel, mikor elkezd összeállni, hozzáadjuk a szárított gyümölcsöket, és a vörösboros mazsolát, és azt is beledolgozzuk. A tésztát két 30 centis téglalappá gyúrjuk, az egyikbe belefektetjük egymásra a két marcipánrudat, ráfektetjük a másik tésztalapot, és jól átgyúrva egy kb 60-70 centis rudat készítünk belőle. A rudat kettévágjuk, a széleit kúposra formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket, és a sütő középső felébe tolva 35 percig sütjük a rudakat.
A mázhoz a margarint megolvasztjuk és a még forró kalácsot megkenjük vele, rácsra téve hűlni hagyjuk. A porcukrot elkeverjük a vörösborral, és ezzel a sima mázzal bevonjuk a süteményt.
Tálalás
Tárolás
Stollen
Hozzávalók
Tészta:
Máz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A marcipánmasszát a margarinnal és a mandulával, robotgép segítségével összegyúrjuk, és porcukrozott nyújtódeszkán kb. 60 centis rúddá gyúrjuk, kettévágjuk.
Elkészítés
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe rakjuk. A szárított gyümölcsön és a mazsolán kívül hozzáadunk minden hozzávalót, és a mazsoláról leszűrt vörösbort. Jól összedolgozzuk robotgéppel, mikor elkezd összeállni, hozzáadjuk a szárított gyümölcsöket, és a vörösboros mazsolát, és azt is beledolgozzuk. A tésztát két 30 centis téglalappá gyúrjuk, az egyikbe belefektetjük egymásra a két marcipánrudat, ráfektetjük a másik tésztalapot, és jól átgyúrva egy kb 60-70 centis rudat készítünk belőle. A rudat kettévágjuk, a széleit kúposra formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket, és a sütő középső felébe tolva 35 percig sütjük a rudakat.
A mázhoz a margarint megolvasztjuk és a még forró kalácsot megkenjük vele, rácsra téve hűlni hagyjuk. A porcukrot elkeverjük a vörösborral, és ezzel a sima mázzal bevonjuk a süteményt.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?