Stollen kuglóftorta
Hozzávalók
Kuglófformához (Ø 20 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Bevonathoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve az áfonyát és a diót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, addig keverjük, amíg sima tésztát kapunk. (Ne gyúrjuk túl sokáig, mert a tészta ragadni fog!) Röviden gyúrjuk bele az áfonyát és a diót. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 35 x 30 cm) sodorjuk ki.
Reszeljük le a marcipánmasszát egy nagyobb lyukú reszelőn, és tegyük egy keverőtálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő) homogén masszává. A tölteléket kenjük a tészta téglalapra. Tekerjük fel a hosszú oldalról és helyezzük a tekercset a formába úgy, hogy a végek összeérjenek, és a hajtás felfelé nézzen. Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt 10 percig a formában. Közben olvasszuk fel a vajat vagy margarint. Vegyük ki a süteményt a formából, és fordítsuk ki egy sütőpapírral borított süteményrácsra, majd még forrón kenjük meg az olvasztott vajjal vagy margarinnal. Hagyjuk a süteményt teljesen kihűlni.
Tálalás előtt szórjuk meg a porcukorral.
Tipp:
Stollen kuglóftorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kuglófformához (Ø 20 cm):
Tésztához:
Bevonathoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve az áfonyát és a diót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, addig keverjük, amíg sima tésztát kapunk. (Ne gyúrjuk túl sokáig, mert a tészta ragadni fog!) Röviden gyúrjuk bele az áfonyát és a diót. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 35 x 30 cm) sodorjuk ki.
Reszeljük le a marcipánmasszát egy nagyobb lyukú reszelőn, és tegyük egy keverőtálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő) homogén masszává. A tölteléket kenjük a tészta téglalapra. Tekerjük fel a hosszú oldalról és helyezzük a tekercset a formába úgy, hogy a végek összeérjenek, és a hajtás felfelé nézzen. Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt 10 percig a formában. Közben olvasszuk fel a vajat vagy margarint. Vegyük ki a süteményt a formából, és fordítsuk ki egy sütőpapírral borított süteményrácsra, majd még forrón kenjük meg az olvasztott vajjal vagy margarinnal. Hagyjuk a süteményt teljesen kihűlni.
Tálalás előtt szórjuk meg a porcukorral.
Tipp:
Legújabb cikkek
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?