Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Stollen kuglóftorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kuglófformához (Ø 20 cm):

némi zsiradék

Tésztához:

275 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
1 csipet só
125 g túró (alacsony zsírtartalmú)
75 ml tej
75 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
1 db tojássárgája (M-es)
75 g aszalt áfonya
50 g apróra vágott dió

Töltelékhez:

1 db tojásfehérje (M-es)
1 teáskanál narancslikőr

Bevonathoz:

25 g vaj vagy margarin
némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Kenjük ki zsiradékkal a kuglóf formát és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve az áfonyát és a diót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, addig keverjük, amíg sima tésztát kapunk. (Ne gyúrjuk túl sokáig, mert a tészta ragadni fog!) Röviden gyúrjuk bele az áfonyát és a diót. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 35 x 30 cm) sodorjuk ki.

Reszeljük le a marcipánmasszát egy nagyobb lyukú reszelőn, és tegyük egy keverőtálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő) homogén masszává. A tölteléket kenjük a tészta téglalapra. Tekerjük fel a hosszú oldalról és helyezzük a tekercset a formába úgy, hogy a végek összeérjenek, és a hajtás felfelé nézzen. Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára és süssük meg a süteményt.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a süteményt 10 percig a formában. Közben olvasszuk fel a vajat vagy margarint. Vegyük ki a süteményt a formából, és fordítsuk ki egy sütőpapírral borított süteményrácsra, majd még forrón kenjük meg az olvasztott vajjal vagy margarinnal. Hagyjuk a süteményt teljesen kihűlni.
Tálalás előtt szórjuk meg a porcukorral.

Tipp:

A tölteléket likőr helyett narancslével is elkészíthetjük.
Stollen kuglóftorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
73 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!