Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Egyszerű Rigó Jancsi

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

5 tojás
5 ek cukor
5 ek liszt

Bevonáshoz:

csoki
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát készítünk, egy nagyméretű tepsiben. Félbe vágjuk.
A habnak valót a fixálóval és vanillincukorral habbá verjük, majd félre teszünk egy keveset, a többibe pedig belekeverjük a kakaóport. Ezt a félbevágott piskóta alsó lapjára kenjük. A félretett fehéret ennek a kakaósnak a tetejére, majd rátesszük a fölső tésztalapot. A tetejét csokival vonjuk be.

Alternatív elkészítés

Érdemes szeletelés előtt hűteni néhány órát. Aki édesebben szereti, nyugodtan használjon hozzá néhány deka porcukrot. Nekem megfelel a Hulala édessége hozzá.
Egyszerű Rigó Jancsi

Hozzászólások

C
Csákó Erzsébet
Dátum 2024. October. 03. 21:55
Habfixalo és kakaópor helyet 200gram étkezési csokival jobb a barna krém!

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!