Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dinnyetorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8-10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (20 cm Ø):

sütőpapír

Tésztához 1:

50 g vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
90 g cukor
90 g búzaliszt
1 csapott kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
piros ételszínezék

Tésztához 2:

50 g vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
90 g cukor
90 g búzaliszt
1 csapott kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
piros ételszínezék

Krémhez:

400 ml hideg habtejszín
150 g joghurt
80 g porcukor
piros és zöld ételszínezék
kb. 30 g csokoládé csepp

Díszítéshez:

csokicseppek
kb. 40 g Haribo Sandia -görögdinnyés gumicukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tésztához a vajat vagy margarint kis edényben megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A tortaformát sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Egymásután 2 piskótalapot sütünk: A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. Röviden belekeverjük az olvasztott vajat vagy margarint és tetszés szerinti mennyiségű ételszínezéket. A tésztát elsimítjuk a formában, a formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
(Amennyiben van két db 20 cm Ø tortaformánk, akkor egyszerre is megsüthetjük a két lapot.)

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A forma szélét kicsatoljuk és eltávolítjuk, a piskótalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, eltávolítjuk a forma alját, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt formát a fent leírtak szerint előkészítjük.
A második piskótalapot a fent leírtak szerint elkészítjük, és megsütjük. A tortalapokat a sütőforma eltávolítása után hűlni hagyjuk.

Krém:
A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. A joghurtot, a porcukrot és a zselatinfix-et kézi habverővel alaposan elkeverjük, majd a felvert tejszínt fokozatosan belekeverjük. A krémet elfelezzük, és az egyik felét ételszínezékkel rózsaszínre, a másik felét pedig zöldre színezzük.
A rózsaszín krémbe belekeverjük a csokicseppeket. A rózsaszín krém ¾ részét elkenjük az alsó tortalapon. Rátesszük a felső tortalapot, kissé rányomkodjuk, és a zöld krémmel az oldalát és a tetejét a szélén kb. 2 cm szélességben bevonjuk. Spatulával az oldalát elsimítjuk. A megmaradt rózsaszín krémet a torta közepén elkenjük. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
Röviddel tálalás előtt a sütemény közepére néhány csokicseppet és Haribo görögdinnyés gumicukrot teszünk.

Tipp:

A tortalapot előző nap is elkészíthetjük és megsüthetjük.
Dinnyetorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
57 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!