Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dinnyetorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8-10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (20 cm Ø):

sütőpapír

Tésztához 1:

50 g vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
90 g cukor
90 g búzaliszt
1 csapott kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
piros ételszínezék

Tésztához 2:

50 g vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
90 g cukor
90 g búzaliszt
1 csapott kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
piros ételszínezék

Krémhez:

400 ml hideg habtejszín
150 g joghurt
80 g porcukor
piros és zöld ételszínezék
kb. 30 g csokoládé csepp

Díszítéshez:

csokicseppek
kb. 40 g Haribo Sandia -görögdinnyés gumicukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tésztához a vajat vagy margarint kis edényben megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A tortaformát sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Egymásután 2 piskótalapot sütünk: A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. Röviden belekeverjük az olvasztott vajat vagy margarint és tetszés szerinti mennyiségű ételszínezéket. A tésztát elsimítjuk a formában, a formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
(Amennyiben van két db 20 cm Ø tortaformánk, akkor egyszerre is megsüthetjük a két lapot.)

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A forma szélét kicsatoljuk és eltávolítjuk, a piskótalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, eltávolítjuk a forma alját, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt formát a fent leírtak szerint előkészítjük.
A második piskótalapot a fent leírtak szerint elkészítjük, és megsütjük. A tortalapokat a sütőforma eltávolítása után hűlni hagyjuk.

Krém:
A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. A joghurtot, a porcukrot és a zselatinfix-et kézi habverővel alaposan elkeverjük, majd a felvert tejszínt fokozatosan belekeverjük. A krémet elfelezzük, és az egyik felét ételszínezékkel rózsaszínre, a másik felét pedig zöldre színezzük.
A rózsaszín krémbe belekeverjük a csokicseppeket. A rózsaszín krém ¾ részét elkenjük az alsó tortalapon. Rátesszük a felső tortalapot, kissé rányomkodjuk, és a zöld krémmel az oldalát és a tetejét a szélén kb. 2 cm szélességben bevonjuk. Spatulával az oldalát elsimítjuk. A megmaradt rózsaszín krémet a torta közepén elkenjük. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
Röviddel tálalás előtt a sütemény közepére néhány csokicseppet és Haribo görögdinnyés gumicukrot teszünk.

Tipp:

A tortalapot előző nap is elkészíthetjük és megsüthetjük.
Dinnyetorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!