
Dinnyetorta



Hozzávalók
Csatos tortaformához (20 cm Ø):
sütőpapír
Tésztához 1:
50 g vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
90 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
90 g búzaliszt
1 csapott kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
piros ételszínezék
Tésztához 2:
50 g vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
90 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
90 g búzaliszt
1 csapott kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
piros ételszínezék
Krémhez:
400 ml hideg habtejszín
150 g joghurt
80 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
1 tasak Dr. Oetker Expressz zselatin fix
piros és zöld ételszínezék
kb. 30 g csokoládécsepp
Díszítéshez:
csokicseppek
kb. 40 g Haribo Sandia -görögdinnyés gumicukor
Elkészítés
Előkészítés:
A tésztához a vajat vagy margarint kis edényben megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A tortaformát sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Egymásután 2 piskótalapot sütünk: A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. Röviden belekeverjük az olvasztott vajat vagy margarint és tetszés szerinti mennyiségű ételszínezéket. A tésztát elsimítjuk a formában, a formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
(Amennyiben van két db 20 cm Ø tortaformánk, akkor egyszerre is megsüthetjük a két lapot.)
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kicsatoljuk és eltávolítjuk, a piskótalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, eltávolítjuk a forma alját, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt formát a fent leírtak szerint előkészítjük.
A második piskótalapot a fent leírtak szerint elkészítjük, és megsütjük. A tortalapokat a sütőforma eltávolítása után hűlni hagyjuk.
Krém:
A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. A joghurtot, a porcukrot és a zselatinfix-et kézi habverővel alaposan elkeverjük, majd a felvert tejszínt fokozatosan belekeverjük. A krémet elfelezzük, és az egyik felét ételszínezékkel rózsaszínre, a másik felét pedig zöldre színezzük.
A rózsaszín krémbe belekeverjük a csokicseppeket. A rózsaszín krém ¾ részét elkenjük az alsó tortalapon. Rátesszük a felső tortalapot, kissé rányomkodjuk, és a zöld krémmel az oldalát és a tetejét a szélén kb. 2 cm szélességben bevonjuk. Spatulával az oldalát elsimítjuk. A megmaradt rózsaszín krémet a torta közepén elkenjük. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Röviddel tálalás előtt a sütemény közepére néhány csokicseppet és Haribo görögdinnyés gumicukrot teszünk.
Egymásután 2 piskótalapot sütünk: A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. Röviden belekeverjük az olvasztott vajat vagy margarint és tetszés szerinti mennyiségű ételszínezéket. A tésztát elsimítjuk a formában, a formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
(Amennyiben van két db 20 cm Ø tortaformánk, akkor egyszerre is megsüthetjük a két lapot.)
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kicsatoljuk és eltávolítjuk, a piskótalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, eltávolítjuk a forma alját, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt formát a fent leírtak szerint előkészítjük.
A második piskótalapot a fent leírtak szerint elkészítjük, és megsütjük. A tortalapokat a sütőforma eltávolítása után hűlni hagyjuk.
Krém:
A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. A joghurtot, a porcukrot és a zselatinfix-et kézi habverővel alaposan elkeverjük, majd a felvert tejszínt fokozatosan belekeverjük. A krémet elfelezzük, és az egyik felét ételszínezékkel rózsaszínre, a másik felét pedig zöldre színezzük.
A rózsaszín krémbe belekeverjük a csokicseppeket. A rózsaszín krém ¾ részét elkenjük az alsó tortalapon. Rátesszük a felső tortalapot, kissé rányomkodjuk, és a zöld krémmel az oldalát és a tetejét a szélén kb. 2 cm szélességben bevonjuk. Spatulával az oldalát elsimítjuk. A megmaradt rózsaszín krémet a torta közepén elkenjük. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Röviddel tálalás előtt a sütemény közepére néhány csokicseppet és Haribo görögdinnyés gumicukrot teszünk.
Tipp:
A tortalapot előző nap is elkészíthetjük és megsüthetjük.

Kedvencnek jelölöm

Dinnyetorta
Hozzávalók
kb. 8-10 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (20 cm Ø):
sütőpapír
Tésztához 1:
50 g vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
90 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
90 g búzaliszt
1 csapott kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
piros ételszínezék
Tésztához 2:
50 g vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
90 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
90 g búzaliszt
1 csapott kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
piros ételszínezék
Krémhez:
400 ml hideg habtejszín
150 g joghurt
80 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
piros és zöld ételszínezék
kb. 30 g csokoládécsepp
Díszítéshez:
csokicseppek
kb. 40 g Haribo Sandia -görögdinnyés gumicukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tésztához a vajat vagy margarint kis edényben megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A tortaformát sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Egymásután 2 piskótalapot sütünk: A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. Röviden belekeverjük az olvasztott vajat vagy margarint és tetszés szerinti mennyiségű ételszínezéket. A tésztát elsimítjuk a formában, a formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
(Amennyiben van két db 20 cm Ø tortaformánk, akkor egyszerre is megsüthetjük a két lapot.)
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kicsatoljuk és eltávolítjuk, a piskótalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, eltávolítjuk a forma alját, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt formát a fent leírtak szerint előkészítjük.
A második piskótalapot a fent leírtak szerint elkészítjük, és megsütjük. A tortalapokat a sütőforma eltávolítása után hűlni hagyjuk.
Krém:
A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. A joghurtot, a porcukrot és a zselatinfix-et kézi habverővel alaposan elkeverjük, majd a felvert tejszínt fokozatosan belekeverjük. A krémet elfelezzük, és az egyik felét ételszínezékkel rózsaszínre, a másik felét pedig zöldre színezzük.
A rózsaszín krémbe belekeverjük a csokicseppeket. A rózsaszín krém ¾ részét elkenjük az alsó tortalapon. Rátesszük a felső tortalapot, kissé rányomkodjuk, és a zöld krémmel az oldalát és a tetejét a szélén kb. 2 cm szélességben bevonjuk. Spatulával az oldalát elsimítjuk. A megmaradt rózsaszín krémet a torta közepén elkenjük. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Röviddel tálalás előtt a sütemény közepére néhány csokicseppet és Haribo görögdinnyés gumicukrot teszünk.
Egymásután 2 piskótalapot sütünk: A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. Röviden belekeverjük az olvasztott vajat vagy margarint és tetszés szerinti mennyiségű ételszínezéket. A tésztát elsimítjuk a formában, a formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
(Amennyiben van két db 20 cm Ø tortaformánk, akkor egyszerre is megsüthetjük a két lapot.)
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kicsatoljuk és eltávolítjuk, a piskótalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, eltávolítjuk a forma alját, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt formát a fent leírtak szerint előkészítjük.
A második piskótalapot a fent leírtak szerint elkészítjük, és megsütjük. A tortalapokat a sütőforma eltávolítása után hűlni hagyjuk.
Krém:
A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. A joghurtot, a porcukrot és a zselatinfix-et kézi habverővel alaposan elkeverjük, majd a felvert tejszínt fokozatosan belekeverjük. A krémet elfelezzük, és az egyik felét ételszínezékkel rózsaszínre, a másik felét pedig zöldre színezzük.
A rózsaszín krémbe belekeverjük a csokicseppeket. A rózsaszín krém ¾ részét elkenjük az alsó tortalapon. Rátesszük a felső tortalapot, kissé rányomkodjuk, és a zöld krémmel az oldalát és a tetejét a szélén kb. 2 cm szélességben bevonjuk. Spatulával az oldalát elsimítjuk. A megmaradt rózsaszín krémet a torta közepén elkenjük. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Röviddel tálalás előtt a sütemény közepére néhány csokicseppet és Haribo görögdinnyés gumicukrot teszünk.
Tipp:
A tortalapot előző nap is elkészíthetjük és megsüthetjük.

Legújabb cikkek
0

Így készíts gyümölcskompótot!
Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

0

Lángos, a nyári kedvenc
Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

0

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!
Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?