Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-bodzás bukta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tepsi mérete (kb. 30x20 cm)

Tésztához:

250 ml tej
50 g Rama margarin
500 g búzaliszt
50 g porcukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es), vagy 2 darab tojássárgája (M-es)

Töltelékhez:

500 g alma
300 ml bodzaszörp

Ezen kívül:

kb. 50 g Rama margarin
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Almás-bodzás bukta sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Kelt tészta:
A tejet megmelegítjük, és felolvasztjuk benne a margarint. A lisztet keverőtálba öntjük, és az élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).

Töltelék:
Az almákat meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. A pudingport kb. 6 evőkanál bodzaszörppel simára keverjük. A maradék szörpöt a cukorral és a reszelt citromhéjjal felforraljuk, a megkevert pudingport beleöntjük, és 1 perc alatt kevergetés közben megfőzzük, majd beletesszük az almakockákat. A margarint felolvasztjuk, és kb. a negyedével a formát vékonyan kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, hengerré formázzuk, és 12 egyforma méretű darabra osztjuk. Mindegyik darabot golyóvá formázzuk, kör alakúra nyújtjuk (Ø kb.12 cm), és egyenként kb. 2 evőkanál tölteléket teszünk a közepébe. A tésztát ráhajtjuk a töltelékre és szorosan összenyomjuk. A buktákat vágással lefelé a formába tesszük, és a maradék folyékony zsiradékkal megkenjük. Még egyszer hagyjuk addig kelni, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20 perc). A formát rácson a sütő alsó felébe toljuk.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A forró Almás-bodzás bukta sütemény tetejét porcukorral meghintjük, és melegen tálaljuk.

Tipp:

A Almás-bodzás bukta süteményt Dr. Oetker Expressz Vaníliaízű desszertöntettel tálaljuk.
Az Almás-bodzás bukta klasszikus kelt tésztából készült ízletes, gyümölcsös sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!