Magos barna kenyér
Hozzávalók
Magos barna kenyér
Elkészítés
Elkészítés
Amikor minden egy tálban van, alaposan összegyúrjuk. Én úgy szoktam, hogy összeállítom a tálban, hogy elváljon a táltól, és kirakom egy deszkára, ott gyúrom tovább. Csak addig kell gyúrni, míg a liszt teljesen egységes lesz. Miután sütőben sül, én gyümölcskenyérformát szoktam használni hozzá.
Sütőpapírral kibélelem, beleteszem a nyers tésztát, teljesen laposra nyomkodom benne.
Letakarom és 2 órán keresztül hagyom kelni. Utána 210 fokra előmelegített sütőben 40 percig készre sütöm.
Alternatív elkészítés
Ha valaki olcsóbban szeretné előállítani a kenyeret, a magok elhagyhatók, anélkül is nagyon finom.
Magos barna kenyér
Hozzávalók
Magos barna kenyér
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Amikor minden egy tálban van, alaposan összegyúrjuk. Én úgy szoktam, hogy összeállítom a tálban, hogy elváljon a táltól, és kirakom egy deszkára, ott gyúrom tovább. Csak addig kell gyúrni, míg a liszt teljesen egységes lesz. Miután sütőben sül, én gyümölcskenyérformát szoktam használni hozzá.
Sütőpapírral kibélelem, beleteszem a nyers tésztát, teljesen laposra nyomkodom benne.
Letakarom és 2 órán keresztül hagyom kelni. Utána 210 fokra előmelegített sütőben 40 percig készre sütöm.
Alternatív elkészítés
Ha valaki olcsóbban szeretné előállítani a kenyeret, a magok elhagyhatók, anélkül is nagyon finom.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?