Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Magos barna kenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván

Hozzávalók

Magos barna kenyér

50 dkg barna kenyérliszt
1,5 dl langyos tej
2 dl langyos víz
1 negyed élesztő
1,5 teáskanál só
csipetnyi cukor
1 csomag magkeverék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Egy nagy tálba lisztet és sót teszünk. Felmelegítjük a vizet, majd beleöntjük a tálba. Felmelegítjük a tejet is és belekeverjük az élesztőt. Nem kell felfuttatni, elég, ha felolvad benne, akkor beleöntjük a lisztbe.
Amikor minden egy tálban van, alaposan összegyúrjuk. Én úgy szoktam, hogy összeállítom a tálban, hogy elváljon a táltól, és kirakom egy deszkára, ott gyúrom tovább. Csak addig kell gyúrni, míg a liszt teljesen egységes lesz. Miután sütőben sül, én gyümölcskenyérformát szoktam használni hozzá.
Sütőpapírral kibélelem, beleteszem a nyers tésztát, teljesen laposra nyomkodom benne.
Letakarom és 2 órán keresztül hagyom kelni. Utána 210 fokra előmelegített sütőben 40 percig készre sütöm.

Alternatív elkészítés

Azért csak negyed élesztőt használunk, mert a kenyérlisztben már eleve van élesztőpor. Magokból bármilyet használhatunk. Akár szezámmagot, akár tökmagot, ízlés szerint, csak az a fontos, hogy nyers, sózatlan mag legyen.
Ha valaki olcsóbban szeretné előállítani a kenyeret, a magok elhagyhatók, anélkül is nagyon finom.
Magos barna kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
58 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!