Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Virslimúmiák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

6 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

6 darab frankfurti virsli (kb. 240 g)
12 szem egész fekete bors

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
1 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük. A virslikről, ha szükséges, eltávolítjuk a műbelet.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, majd éles késsel a rövidebb oldallal párhuzamosan kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk. A virsliket megszurkáljuk villával, majd mindre 4-4 tésztacsíkot tekerünk kis ráfedéssel, egy lesz a múmia „turbánja”, a többi pedig a teste. A „turbán” és a test között egy kis helyet üresen hagyunk, ez lesz a múmia arca. Az arc résznél konyhai ollóval 2-2 kis bemetszést ejtünk, és mindbe 1-1 szem borsot nyomunk.

A virslimúmiákat az előkészített tepsibe fektetjük, és megkenjük a felvert, tejjel hígított tojássárgájával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a virslimúmiákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült virslimúmiákat tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Tipp:

Ketchuppel vagy mustáros-tejfölös mártogatóval kínálhatjuk a süteményt.
Ha már leveles tésztával dolgozunk, lehet együtt készíteni egy másik rémisztő Halloween recepttel, a Tészta-szemekkel
Virslimúmiák leveles tésztából

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!