Virslimúmiák
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük, majd éles késsel a rövidebb oldallal párhuzamosan kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk. A virsliket megszurkáljuk villával, majd mindre 4-4 tésztacsíkot tekerünk kis ráfedéssel, egy lesz a múmia „turbánja”, a többi pedig a teste. A „turbán” és a test között egy kis helyet üresen hagyunk, ez lesz a múmia arca. Az arc résznél konyhai ollóval 2-2 kis bemetszést ejtünk, és mindbe 1-1 szem borsot nyomunk.
A virslimúmiákat az előkészített tepsibe fektetjük, és megkenjük a felvert, tejjel hígított tojássárgájával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a virslimúmiákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült virslimúmiákat tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
Ha már leveles tésztával dolgozunk, lehet együtt készíteni egy másik rémisztő Halloween recepttel, a Tészta-szemekkel
Virslimúmiák
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük, majd éles késsel a rövidebb oldallal párhuzamosan kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk. A virsliket megszurkáljuk villával, majd mindre 4-4 tésztacsíkot tekerünk kis ráfedéssel, egy lesz a múmia „turbánja”, a többi pedig a teste. A „turbán” és a test között egy kis helyet üresen hagyunk, ez lesz a múmia arca. Az arc résznél konyhai ollóval 2-2 kis bemetszést ejtünk, és mindbe 1-1 szem borsot nyomunk.
A virslimúmiákat az előkészített tepsibe fektetjük, és megkenjük a felvert, tejjel hígított tojássárgájával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a virslimúmiákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült virslimúmiákat tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
Ha már leveles tésztával dolgozunk, lehet együtt készíteni egy másik rémisztő Halloween recepttel, a Tészta-szemekkel
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?