
Virslimúmiák



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük, majd éles késsel a rövidebb oldallal párhuzamosan kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk. A virsliket megszurkáljuk villával, majd mindre 4-4 tésztacsíkot tekerünk kis ráfedéssel, egy lesz a múmia „turbánja”, a többi pedig a teste. A „turbán” és a test között egy kis helyet üresen hagyunk, ez lesz a múmia arca. Az arc résznél konyhai ollóval 2-2 kis bemetszést ejtünk, és mindbe 1-1 szem borsot nyomunk.
A virslimúmiákat az előkészített tepsibe fektetjük, és megkenjük a felvert, tejjel hígított tojássárgájával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a virslimúmiákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült virslimúmiákat tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
Ha már leveles tésztával dolgozunk, lehet együtt készíteni egy másik rémisztő Halloween recepttel, a Tészta-szemekkel


Virslimúmiák
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük, majd éles késsel a rövidebb oldallal párhuzamosan kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk. A virsliket megszurkáljuk villával, majd mindre 4-4 tésztacsíkot tekerünk kis ráfedéssel, egy lesz a múmia „turbánja”, a többi pedig a teste. A „turbán” és a test között egy kis helyet üresen hagyunk, ez lesz a múmia arca. Az arc résznél konyhai ollóval 2-2 kis bemetszést ejtünk, és mindbe 1-1 szem borsot nyomunk.
A virslimúmiákat az előkészített tepsibe fektetjük, és megkenjük a felvert, tejjel hígított tojássárgájával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a virslimúmiákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült virslimúmiákat tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
Ha már leveles tésztával dolgozunk, lehet együtt készíteni egy másik rémisztő Halloween recepttel, a Tészta-szemekkel

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?