Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Virslimúmiák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

6 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

6 darab frankfurti virsli (kb. 240 g)
12 szem egész fekete bors

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
1 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük. A virslikről, ha szükséges, eltávolítjuk a műbelet.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, majd éles késsel a rövidebb oldallal párhuzamosan kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk. A virsliket megszurkáljuk villával, majd mindre 4-4 tésztacsíkot tekerünk kis ráfedéssel, egy lesz a múmia „turbánja”, a többi pedig a teste. A „turbán” és a test között egy kis helyet üresen hagyunk, ez lesz a múmia arca. Az arc résznél konyhai ollóval 2-2 kis bemetszést ejtünk, és mindbe 1-1 szem borsot nyomunk.

A virslimúmiákat az előkészített tepsibe fektetjük, és megkenjük a felvert, tejjel hígított tojássárgájával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a virslimúmiákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült virslimúmiákat tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Tipp:

Ketchuppel vagy mustáros-tejfölös mártogatóval kínálhatjuk a süteményt.
Ha már leveles tésztával dolgozunk, lehet együtt készíteni egy másik rémisztő Halloween recepttel, a Tészta-szemekkel
Virslimúmiák leveles tésztából

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!