Tészta-szemek Halloween-ra
Hozzávalók
A tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felsősütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A leveles tésztából 15 darab kb. egyenlő nagyságú négyzetet vágunk.
Minden négyzetlapot a szélétől számított fél cm-re körben bevágunk úgy, hogy két szemközti sarkot ne vágjuk át teljesen.A két elvágott sarok felőli külső keretet mindkét oldalról ellentétesen áthajtjuk úgy, hogy egy rombuszformát kapjunk. A rombuszokat a sütőtepsibe helyezzük, és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
Vágjuk ketté az olívabogyókat. A tejfölt egy teáskanál segítségével keverjük krémesre, majd a tészták által kialakított nyílásba tegyünk egy-egy teáskanállal. Egy-egy fél olívabogyót erre, mint egy „szemet” helyezzünk bele.
Tészta-szemek Halloween-ra
Hozzávalók
kb. 15 darab elkészítéséhez
A tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felsősütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A leveles tésztából 15 darab kb. egyenlő nagyságú négyzetet vágunk.
Minden négyzetlapot a szélétől számított fél cm-re körben bevágunk úgy, hogy két szemközti sarkot ne vágjuk át teljesen.A két elvágott sarok felőli külső keretet mindkét oldalról ellentétesen áthajtjuk úgy, hogy egy rombuszformát kapjunk. A rombuszokat a sütőtepsibe helyezzük, és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
Vágjuk ketté az olívabogyókat. A tejfölt egy teáskanál segítségével keverjük krémesre, majd a tészták által kialakított nyílásba tegyünk egy-egy teáskanállal. Egy-egy fél olívabogyót erre, mint egy „szemet” helyezzünk bele.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?