Bogyós crumble leveles tésztával
Hozzávalók
Tésztához:
Kenéshez és szóráshoz:
Krémhez:
Gyümölcsréteghez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
A tésztát a csomagoláson található leírás szerint előkészítjük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd a tésztát a hosszanti oldal mentén félbe hajtjuk. Kissé összenyomkodjuk, majd kb. 20-22 db kört (ø4 cm) szúrunk ki belőle és a sütőpapírral együtt a tepsibe rakjuk. A tésztakorongokat megkenjük a felvert tojással és megszórjuk jégcukorral. A tepsit az előmelegített sütő közepébe toljuk.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A kimért tejet egy keverőtálba öntjük, majd a Gála krémpudingot a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük. A desszert krémet, a leveles tészta korongokat és a bogyókat felváltva 4-6 pohárba töltjük. A Bogyós crumble leveles tésztával pohárkrém desszertet eperrel és áfonyával díszítjük és tálalásig hideg helyre tesszük.
Tippek:
A Bogyós crumble leveles tésztával pohárkrém desszert gyümölcsrétegeit elkészíthetjük felolvasztott, fagyasztott gyümölcsből is.
Bogyós crumble leveles tésztával
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Tésztához:
Kenéshez és szóráshoz:
Gyümölcsréteghez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A tésztát a csomagoláson található leírás szerint előkészítjük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd a tésztát a hosszanti oldal mentén félbe hajtjuk. Kissé összenyomkodjuk, majd kb. 20-22 db kört (ø4 cm) szúrunk ki belőle és a sütőpapírral együtt a tepsibe rakjuk. A tésztakorongokat megkenjük a felvert tojással és megszórjuk jégcukorral. A tepsit az előmelegített sütő közepébe toljuk.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A kimért tejet egy keverőtálba öntjük, majd a Gála krémpudingot a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük. A desszert krémet, a leveles tészta korongokat és a bogyókat felváltva 4-6 pohárba töltjük. A Bogyós crumble leveles tésztával pohárkrém desszertet eperrel és áfonyával díszítjük és tálalásig hideg helyre tesszük.
Tippek:
A Bogyós crumble leveles tésztával pohárkrém desszert gyümölcsrétegeit elkészíthetjük felolvasztott, fagyasztott gyümölcsből is.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?