
Csokoládés koszorú



Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tejet megmelegítjük, és felolvasztjuk benne a margarint.
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A csatos tortaformát kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A margarint megolvasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 50x30 cm) nyújtjuk. A tortabevonóról eltávolítjuk a csomagolást és nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük. A felolvasztott zsiradékot ecsettel egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd rászórjuk a cukrot és a tortabevonót. Közben minden oldalon 2 cm-es peremet szabadon hagyunk (1. kép). A tésztát a hosszanti oldalról feltekerjük. A hengert a vágással lefelé a tortaformában koszorúvá formázzuk, és a végeit jól összenyomkodjuk. A koszorút tejjel megkenjük, és késsel cikk-cakk formában bevagdossuk (2. kép). Felcsatoljuk a tortaforma szélét. A tésztát még egyszer meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20 perc). A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A formát sütőrácsra tesszük. A tortaforma szélét lecsatoljuk, és levesszük. A Csokoládés koszorú kalács süteményt hagyjuk kihűlni vagy langyosan tálaljuk.
Tipp:




Csokoládés koszorú
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tejet megmelegítjük, és felolvasztjuk benne a margarint.
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A csatos tortaformát kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A margarint megolvasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 50x30 cm) nyújtjuk. A tortabevonóról eltávolítjuk a csomagolást és nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük. A felolvasztott zsiradékot ecsettel egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd rászórjuk a cukrot és a tortabevonót. Közben minden oldalon 2 cm-es peremet szabadon hagyunk (1. kép). A tésztát a hosszanti oldalról feltekerjük. A hengert a vágással lefelé a tortaformában koszorúvá formázzuk, és a végeit jól összenyomkodjuk. A koszorút tejjel megkenjük, és késsel cikk-cakk formában bevagdossuk (2. kép). Felcsatoljuk a tortaforma szélét. A tésztát még egyszer meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20 perc). A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A formát sütőrácsra tesszük. A tortaforma szélét lecsatoljuk, és levesszük. A Csokoládés koszorú kalács süteményt hagyjuk kihűlni vagy langyosan tálaljuk.
Tipp:



Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?