
Csokoládés koszorú



Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
kevés zsiradék
Tésztához:
150 ml tej
50 g Rama margarin
350 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
50 g cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Bourbon Vanília paszta
1 darab tojás (M-es)
Töltelékhez:
30 g vaj vagy Rama margarin
30 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Kenéshez:
kb. 2 evőkanál tej
Elkészítés
Előkészítés:
A Csokoládés koszorú sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkésztíjük.
A tejet megmelegítjük, és felolvasztjuk benne a margarint.
A tejet megmelegítjük, és felolvasztjuk benne a margarint.
Elkészítés:
Kelt tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A csatos tortaformát kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A margarint megolvasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 50x30 cm) nyújtjuk. A tortabevonóról eltávolítjuk a csomagolást és nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük. A felolvasztott zsiradékot ecsettel egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd rászórjuk a cukrot és a tortabevonót. Közben minden oldalon 2 cm-es peremet szabadon hagyunk (1. kép). A tésztát a hosszanti oldalról feltekerjük. A hengert a vágással lefelé a tortaformában koszorúvá formázzuk, és a végeit jól összenyomkodjuk. A koszorút tejjel megkenjük, és késsel cikk-cakk formában bevagdossuk (2. kép). Felcsatoljuk a tortaforma szélét. A tésztát még egyszer meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20 perc). A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A formát sütőrácsra tesszük. A tortaforma szélét lecsatoljuk, és levesszük. A Csokoládés koszorú kalács süteményt hagyjuk kihűlni vagy langyosan tálaljuk.
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A csatos tortaformát kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A margarint megolvasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 50x30 cm) nyújtjuk. A tortabevonóról eltávolítjuk a csomagolást és nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük. A felolvasztott zsiradékot ecsettel egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd rászórjuk a cukrot és a tortabevonót. Közben minden oldalon 2 cm-es peremet szabadon hagyunk (1. kép). A tésztát a hosszanti oldalról feltekerjük. A hengert a vágással lefelé a tortaformában koszorúvá formázzuk, és a végeit jól összenyomkodjuk. A koszorút tejjel megkenjük, és késsel cikk-cakk formában bevagdossuk (2. kép). Felcsatoljuk a tortaforma szélét. A tésztát még egyszer meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20 perc). A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A formát sütőrácsra tesszük. A tortaforma szélét lecsatoljuk, és levesszük. A Csokoládés koszorú kalács süteményt hagyjuk kihűlni vagy langyosan tálaljuk.
Tipp:
A Csokoládés koszorú sütemény más töltelékkel (pl. mogyoró, dió, mák, vörösáfonya. stb.) is elkészíthető.



Kedvencnek jelölöm

Csokoládés koszorú
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
kevés zsiradék
Tésztához:
150 ml tej
50 g Rama margarin
350 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
50 g cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Bourbon Vanília paszta
1 darab tojás (M-es)
Kenéshez:
kb. 2 evőkanál tej
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A Csokoládés koszorú sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkésztíjük.
A tejet megmelegítjük, és felolvasztjuk benne a margarint.
A tejet megmelegítjük, és felolvasztjuk benne a margarint.
Elkészítés:
Kelt tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A csatos tortaformát kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A margarint megolvasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 50x30 cm) nyújtjuk. A tortabevonóról eltávolítjuk a csomagolást és nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük. A felolvasztott zsiradékot ecsettel egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd rászórjuk a cukrot és a tortabevonót. Közben minden oldalon 2 cm-es peremet szabadon hagyunk (1. kép). A tésztát a hosszanti oldalról feltekerjük. A hengert a vágással lefelé a tortaformában koszorúvá formázzuk, és a végeit jól összenyomkodjuk. A koszorút tejjel megkenjük, és késsel cikk-cakk formában bevagdossuk (2. kép). Felcsatoljuk a tortaforma szélét. A tésztát még egyszer meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20 perc). A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A formát sütőrácsra tesszük. A tortaforma szélét lecsatoljuk, és levesszük. A Csokoládés koszorú kalács süteményt hagyjuk kihűlni vagy langyosan tálaljuk.
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A csatos tortaformát kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A margarint megolvasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 50x30 cm) nyújtjuk. A tortabevonóról eltávolítjuk a csomagolást és nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük. A felolvasztott zsiradékot ecsettel egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd rászórjuk a cukrot és a tortabevonót. Közben minden oldalon 2 cm-es peremet szabadon hagyunk (1. kép). A tésztát a hosszanti oldalról feltekerjük. A hengert a vágással lefelé a tortaformában koszorúvá formázzuk, és a végeit jól összenyomkodjuk. A koszorút tejjel megkenjük, és késsel cikk-cakk formában bevagdossuk (2. kép). Felcsatoljuk a tortaforma szélét. A tésztát még egyszer meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20 perc). A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A formát sütőrácsra tesszük. A tortaforma szélét lecsatoljuk, és levesszük. A Csokoládés koszorú kalács süteményt hagyjuk kihűlni vagy langyosan tálaljuk.
Tipp:
A Csokoládés koszorú sütemény más töltelékkel (pl. mogyoró, dió, mák, vörösáfonya. stb.) is elkészíthető.



Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?