
Fonott kalács


Hozzávalók
kb. 12-15 szelethez:
Tésztához:
Ezenkívül a kalács lekenéséhez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A megkelt tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, majd enyhén lisztezett munkalapon kb. 45-50 cm hosszú rudakat formázunk belőlük. A rudakat összefonjuk, a fonatot a tepsibe helyezzük, és meleg helyen újra kelni hagyjuk, kb. 30 percig. A kalácsot felvert tojással egyenletesen megkenjük. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kalácsot megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30-35 perc
A megsült kalácsot egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Alternatív elkészítés


Fonott kalács
Hozzávalók
kb. 12-15 szelethez:
Tésztához:
Ezenkívül a kalács lekenéséhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A megkelt tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, majd enyhén lisztezett munkalapon kb. 45-50 cm hosszú rudakat formázunk belőlük. A rudakat összefonjuk, a fonatot a tepsibe helyezzük, és meleg helyen újra kelni hagyjuk, kb. 30 percig. A kalácsot felvert tojással egyenletesen megkenjük. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kalácsot megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30-35 perc
A megsült kalácsot egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?