Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Burgonyás pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Burgonyás pogácsa

40 dkg liszt
20 dkg vaj
30 dkg áttört, főtt burgonya
1 ek só
1 dl tejföl
1 db tojás
1-1 csipet bors, szerecsendió

a lekenéshez:

1 db tojás
tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet a vajjal, sütőporral, sóval és az áttört burgonyával jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tojást. A tésztát 1 órát pihentetjük, majd vékonyra kinyújtjuk, megkenjük tejes tojással, és mint a leveles tésztát hajtogatjuk. Negyed órát pihentetjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük a tejes tojással és közepes nagyságú pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. 180'C-on, 20 perc alatt pirosra sütjük.
Burgonyás pogácsa Burgonyás pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!