Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ribizlis joghurt torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A piskótához:

3 tojás
15 dkg cukor
0,3 dl olaj
1 dl tej
18 dkg liszt

Krémhez:

300 g erdei gyümölcsös joghurt
15 dkg cukor
10 dkg ribizli
3 evőkanál ribizlilekvár
3 dl hulala
0,5 dl víz

Díszítéshez:

2 dl hulala
10 dkg ribizli
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A zselatint felfőzzük a vízben.

Elkészítés

A piskótához a tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal felverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Végül a fehérjehabot. Egy 26 cm-es tortakarikába megsütjük. Ha kihűlt megkenjük a lekvárral és visszahelyezzük a karikába, majd így töltjük meg a krémmel.
A krémhez a ribizlit botmixerrel összetörtem, majd hozzáadtam a joghurtot, a cukrot, vaníliacukrot és jól kikevertem, végül a felfőzött zselatint és a felvert hulalát. A tortakarikába igazgatjuk és betesszük a hűtőbe dermedésig. Majd levesszük róla a karikát és megkenjük a tetejét, oldalát a felvert hulalával és feldíszítjük, majd rászórjuk a ribizlit.

Tálalás

16 szelet

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Én általában jogobella joghurtot használok.Készíthetjük fagyasztott ribizlivel is.
Ribizlis joghurt torta Ribizlis joghurt torta Ribizlis joghurt torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!