Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

A mi barackos sütink

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

5 db tojás
5 ek cukor
25 dkg liszt

Krém:

4 pohár joghurt
3 ek cukor
1.5 dl tej
500 ml tejszín
25 dkg barack
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta elkészítése

A sütőt előmelegítjük. Az 5 db tojást szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük az 5 ek cukorral, belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk. A tepsit kivajazzuk , lisztezzük és beletöltjük a tésztát. kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük. Ha kész kivéve a tepsiből, hűlni hagyjuk.

Krém elkészítése

Összekeverjük a 4 pohár joghurtot, a 3 ek cukrot, a vaníliás cukrot. Az 500 ml tejszínt kemény habbá verjük és beletesszük a joghurtos krémbe. 1 tasak zselatint kis lángon 1,5 dl tejben feloldunk. Melegítjük, majd langyosra hűtjük és belekeverjük a már lassan kész krémünkbe. A 25 dkg barackot kockára vágjuk és ezt is beletesszük. A kihűlt piskótánkra kenhetjük is a krémünket. :)

Alternatív elkészítés

A saját ízlésünk szerint díszítsük, tálaljuk. Lehet csoki reszelékkel is szórni, ahogy mi is tettük :)
A mi barackos sütink

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
52 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
64 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!