Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Paleo almás pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 9 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

9 szelet elkészítéséhez

Négyszögletes 20x20 cm sütőformához:

zsiradék

Tésztához:

150 g őrölt mandula
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
½ teáskanál őrölt fahéj
1 csipet só
2 darab tojás (M-es)
50 ml repceolaj
60 g méz

Feltéthez:

3 darab közepes méretű alma
20 g mandula, apróra vágva
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Tészta:
A darált mandulát és a többi hozzávalót egy spatulával keverjük simára egy keverőtálban. Hűtsük a tésztát kb. 1 órán át a hűtőben.
Mossuk meg az almákat, vágjuk negyedekre, és távolítsuk el a magházukat. Vágjuk az almanegyedeket vékony szeletekre.

Melegítsük elő a sütőt, és zsírozzuk ki a négyszögletes sütőformát.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütő: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A mandulás keveréket a sütőformában egyenletesen terítsük el, majd egy spatula segítségével nyomkodjuk le. A mandulás keverékből a forma széleire is nyomkodjuk úgy, hogy kb. 2 cm-es peremet képezzünk.
A vékonyra szeletelt almákat felváltva rendezzük el a mandulán.
A résekbe szórjunk apróra vágott mandulát, majd a sütőformát tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és a pitét megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a sütőformát egy süteményrácsra tesszük és hűlni hagyjuk.

Tipp:

Tetszés szerint tálaljuk Dr. Oetker loVE it! vegán pudinggal.
Paleo almás pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!