Paleo almás pite
Hozzávalók
Négyszögletes 20x20 cm sütőformához:
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
A darált mandulát és a többi hozzávalót egy spatulával keverjük simára egy keverőtálban. Hűtsük a tésztát kb. 1 órán át a hűtőben.
Mossuk meg az almákat, vágjuk negyedekre, és távolítsuk el a magházukat. Vágjuk az almanegyedeket vékony szeletekre.
Melegítsük elő a sütőt, és zsírozzuk ki a négyszögletes sütőformát.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütő: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vékonyra szeletelt almákat felváltva rendezzük el a mandulán.
A résekbe szórjunk apróra vágott mandulát, majd a sütőformát tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és a pitét megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a sütőformát egy süteményrácsra tesszük és hűlni hagyjuk.
Tipp:
Paleo almás pite
Hozzávalók
9 szelet elkészítéséhez
Négyszögletes 20x20 cm sütőformához:
Tésztához:
Feltéthez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A darált mandulát és a többi hozzávalót egy spatulával keverjük simára egy keverőtálban. Hűtsük a tésztát kb. 1 órán át a hűtőben.
Mossuk meg az almákat, vágjuk negyedekre, és távolítsuk el a magházukat. Vágjuk az almanegyedeket vékony szeletekre.
Melegítsük elő a sütőt, és zsírozzuk ki a négyszögletes sütőformát.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütő: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vékonyra szeletelt almákat felváltva rendezzük el a mandulán.
A résekbe szórjunk apróra vágott mandulát, majd a sütőformát tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és a pitét megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a sütőformát egy süteményrácsra tesszük és hűlni hagyjuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?