Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Áfonyás-barackos morzsasüti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

tészta:

30 dkg liszt
20 dkg kókuszzsír
10 dkg nádcukor
1 dl növényi tej
1 csipet só
1 kk. örölt fahéj

töltelék:

30 dkg áfonya
20 dkg őszibarack (tisztítva)
1/2 Vaníliarúd
1/2 citrom leve
3 ek. áfonyalekvár

morzsatészta:

2 dkg zabpehely
2 dkg szeletelt mandula
2 dkg liszt
3 dkg tönkölyliszt
6 dkg kókuszzsír
2 ek. nádcukor

vaníliaöntet:

2,5 dl szójatej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

25x35 cm tepsi
A gyümölcsöket megmossuk, a barackot forró vízbe dobjuk 1-2 percre így könnyebb lehúzni a héját. Kimagozzuk és felkockázzuk, egy tálban a lekvárral, a citromlével és a vanília kikapart magjával összekeverjük a gyümölcsöket. Fél órát pihentetjük.

Elkészítés

Az alaptésztához a lisztet és a kókuszzsírt elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összedolgozzuk. A tésztát becsomagolva hűtőben pihentetjük fél órát.
A tésztát kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük, hozzáigazítjuk a széleit.
A gyümölcsöket a tésztára öntjük, eligazítjuk.
A morzsatészta hozzávalóit összekeverjük, nem kell összeállnia, és a gyümölcsök tetejére morzsoljuk.
170 'C sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, ha kihűlt szeleteljük. Vanília öntettel tálaljuk.

Tálalás

18 szelet
Áfonyás-barackos morzsasüti Áfonyás-barackos morzsasüti Áfonyás-barackos morzsasüti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!