Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Áfonyás-barackos morzsasüti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

tészta:

30 dkg liszt
20 dkg kókuszzsír
10 dkg nádcukor
1 dl növényi tej
1 csipet só
1 kk. örölt fahéj

töltelék:

30 dkg áfonya
20 dkg őszibarack (tisztítva)
1/2 Vaníliarúd
1/2 citrom leve
3 ek. áfonyalekvár

morzsatészta:

2 dkg zabpehely
2 dkg szeletelt mandula
2 dkg liszt
3 dkg tönkölyliszt
6 dkg kókuszzsír
2 ek. nádcukor

vaníliaöntet:

2,5 dl szójatej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

25x35 cm tepsi
A gyümölcsöket megmossuk, a barackot forró vízbe dobjuk 1-2 percre így könnyebb lehúzni a héját. Kimagozzuk és felkockázzuk, egy tálban a lekvárral, a citromlével és a vanília kikapart magjával összekeverjük a gyümölcsöket. Fél órát pihentetjük.

Elkészítés

Az alaptésztához a lisztet és a kókuszzsírt elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összedolgozzuk. A tésztát becsomagolva hűtőben pihentetjük fél órát.
A tésztát kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük, hozzáigazítjuk a széleit.
A gyümölcsöket a tésztára öntjük, eligazítjuk.
A morzsatészta hozzávalóit összekeverjük, nem kell összeállnia, és a gyümölcsök tetejére morzsoljuk.
170 'C sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, ha kihűlt szeleteljük. Vanília öntettel tálaljuk.

Tálalás

18 szelet
Áfonyás-barackos morzsasüti Áfonyás-barackos morzsasüti Áfonyás-barackos morzsasüti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!