Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Áfonyás cupcake

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Muffinformához (12 db-os):

kb. 12 db muffinpapír

Tésztához:

200 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g cukor
1 nagy csipet só
100 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
2 evőkanál tej
150 g kékáfonya

Krémhez:

200 g mascarpone
2 evőkanál cukor
2 evőkanál citromlé
200 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

kb. 125 g kékáfonya
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Áfonyás cupcake hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Az áfonyát átválogatjuk, megmossuk. A muffinpapírokat a muffinforma mélyedéseibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót (az áfonya kivételével) hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) először röviden a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima masszává összedolgozzuk. Végül az áfonyát is belekeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen szétosztjuk a muffinpapírokkal bélelt muffinformában. A formát sütőrácsra helyezzük, és a sütő középső részébe toljuk

Sütési idő: kb. 25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményeket a muffinpapírokkal együtt kivesszük a muffinformából, és rácson hagyjuk kihűlni.

Krém:
A mascarponét a cukorral, a vanillincukorral és a citromlével keverőtálban összekeverjük. A tejszínt a habfixálóval keményre felverjük, és a mascarponés keverékhez forgatjuk. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük (kb. 12 mm Ø), és egyenletesen a sütemények tetejére nyomjuk. A cupcake-eket tálalásig hűtőbe tesszük.

Díszítés:
Az áfonyát átválogatjuk, megmossuk, szárazra töröljük, és szétosztjuk a cupcake-ek tetején.

Tippek:

A muffinok krém nélkül jól fagyaszthatók.
A muffinokat aprított pisztáciával vagy mandulával is megszórhatjuk.
Az Áfonyás cupcake önálló fogásként is megállja a helyét forró italok mellé uzsonnára, valamint nagyszerű születésnapi, névnapi ajándékkísérő és/vagy tortahelyettesítő.
Áfonyás cupcake

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!