Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rózsafánk

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20-22 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20-22 darab elkészítéséhez

Rózsafánkhoz:

3 darab különböző méretű, kör alakú kiszúróforma (kb. 2,5-3 cm, kb. 4 cm és kb. 5 cm Ø) 

Tésztához:

250 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g tejföl
50 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojássárgája (M-es)
30 g porcukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum

Kenéshez:

1 darab tojásfehérje (M-es)

Sütéshez:

400 ml napraforgóolaj

Tálaláshoz:

tetszőleges lekvár
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) közepes fokozaton, kb. 1-2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.

A pihentetett tésztát átgyúrjuk, és lisztezett felületen kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd a három különböző méretű kiszúróformával azonos számú tésztadarabokat szaggatunk ki. A tésztakorongok szélét körben, késsel vagy konyhai ollóval segítségével bemetsszük a következőképpen: a legnagyobb átmérőjű tésztakorongon kb. 1-1,2 cm hosszú bemetszéseket ejtünk, a kisebbeken arányosan ennél rövidebbeket. A legnagyobb átmérőjű tésztakorongon 6, a közepesen 5, a legkisebben pedig 4 darab bemetszést ejtünk. Ezután összeállítjuk a rózsákat: egy legnagyobb átmérőjű tésztakorong közepét megkenjük kevés tojásfehérjével, majd ráteszünk egy közepes méretű tésztakorongot úgy, hogy a bemetszések ne fedjék egymást, ezt is megkenjük középen kevés tojásfehérjével, végül szintén kissé elforgatva ráhelyezünk egy legkisebb tésztadarabot. Fakanál lisztbe mártott nyelével jól benyomjuk a közepét, így nem fognak szétválni a „szirmok” sütés közben. Hasonlóan összeállítjuk a többi fánkot is.

A napraforgóolajat fritőzben vagy főzőedényben 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba tartott fakanál nyele körül buborékok képződjenek. A rózsafánkokat több részletben aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük.

Tálalás:
A meleg rózsafánkok közepébe kevés lekvárt kanalazunk, majd megszórjuk porcukorral. A fánkokat további lekvárral kínálhatjuk.

Tipp:

Lekvár helyett például mogyoró- vagy pisztáciakrémet is tehetünk a rózsafánkok közepébe.
Rózsafánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!