
Áfonyás túrósrétes



Hozzávalók
Rétestésztához:
Kenéshez:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés:
Alsó és felső sűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A töltelékhez a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral egy kézi robotgéppel (habverő) habosra verjük, majd hozzá adjuk a tojássárgáját. Ezt követően a túrót és a pudingport is hozzáadva csomómentesre keverjük.
A tojásfehérjét a cukorral keményre verjük és óvatosan hozzáadagoljuk a túrós töltelékhez.
A réteslapokat a csomagolásból kivesszük és 3 réteslapot egy tiszta konyharuhára helyezünk. A tésztáról eltávolított sütőpapírt a sütőtepsibe helyezzük.
Az egymásra helyezett lapok közé és a legfelső lapra forró, olvasztott margarint kenünk.
A töltelék felét egyenlően elosztjuk a réteslapon, majd erre ráhelyezzük az áfonyák felét.
Egy konyharuha segítségével feltekerjük a rétesrudat és a széleit behajtjuk. A második rúd rétest hasonlóképp elkészítjük. Végül megkenjük a rétes tetejét az olvasztott margarinnal, majd azonnal a sütőbe helyezzük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:


Áfonyás túrósrétes
Hozzávalók
2 rúd elkészítéséhez
Rétestésztához:
Kenéshez:
Töltelékhez:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Alsó és felső sűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A töltelékhez a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral egy kézi robotgéppel (habverő) habosra verjük, majd hozzá adjuk a tojássárgáját. Ezt követően a túrót és a pudingport is hozzáadva csomómentesre keverjük.
A tojásfehérjét a cukorral keményre verjük és óvatosan hozzáadagoljuk a túrós töltelékhez.
A réteslapokat a csomagolásból kivesszük és 3 réteslapot egy tiszta konyharuhára helyezünk. A tésztáról eltávolított sütőpapírt a sütőtepsibe helyezzük.
Az egymásra helyezett lapok közé és a legfelső lapra forró, olvasztott margarint kenünk.
A töltelék felét egyenlően elosztjuk a réteslapon, majd erre ráhelyezzük az áfonyák felét.
Egy konyharuha segítségével feltekerjük a rétesrudat és a széleit behajtjuk. A második rúd rétest hasonlóképp elkészítjük. Végül megkenjük a rétes tetejét az olvasztott margarinnal, majd azonnal a sütőbe helyezzük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?