Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Áfonyás túrósrétes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 2 rúd
Recept megosztása

Hozzávalók

Rétestésztához:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)

Kenéshez:

150 g olvasztott margarin

Töltelékhez:

80 g puha margarin
80 g cukor
2 tojássárgája (M-es méret)
350 g 20%-os zsírtartalmú túró
2 tojásfehérje (M-es méret)
40 g cukor
300 g áfonya

Tetejére:

némi porcukor

Elkészítés

Elkészítés:

A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

A töltelékhez a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral egy kézi robotgéppel (habverő) habosra verjük, majd hozzá adjuk a tojássárgáját. Ezt követően a túrót és a pudingport is hozzáadva csomómentesre keverjük.

A tojásfehérjét a cukorral keményre verjük és óvatosan hozzáadagoljuk a túrós töltelékhez.

A réteslapokat a csomagolásból kivesszük és 3 réteslapot egy tiszta konyharuhára helyezünk. A tésztáról eltávolított sütőpapírt a sütőtepsibe helyezzük.

Az egymásra helyezett lapok közé és a legfelső lapra forró, olvasztott margarint kenünk.

A töltelék felét egyenlően elosztjuk a réteslapon, majd erre ráhelyezzük az áfonyák felét.

Egy konyharuha segítségével feltekerjük a rétesrudat és a széleit behajtjuk. A második rúd rétest hasonlóképp elkészítjük. Végül megkenjük a rétes tetejét az olvasztott margarinnal, majd azonnal a sütőbe helyezzük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tipp:

A recept más bogyós gyümölccsel is elkészíthető.
Áfonyás túrósrétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-25
1 Kedvelés

Birsalma, az ősz kedvence

Az őszi piaci kínálat meghatározó gyümölcse a birsalma, amelyről legtöbbünknek elsőre a birsalmasajt ugrik be.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-20
1 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-28
4 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!