Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás rétes leveles tésztával

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

12 szelet elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

750 g alma
3 evőkanál citromlé
50 g búzadara
80 g cukor
100 g szeletelt mandula
100 g mazsola
1-2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 teáskanál őrölt fahéj

Kenéshez

1 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mazsolához adjunk hozzá a rum aromát és hagyjuk állni.
A leveles tésztát a csomagoláson található utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
Az almát meghámozzuk, negyedeljük, vékony szeletekre vágjuk, és meglocsoljuk citromlével. Adjuk hozzá a bourbon vaníliás cukrot, a búzadarát, a cukrot, a mandulát, a rumos mazsolát és a fahéjat, majd keverjük jól össze.

Töltés:
Tekerjük ki az egyik leveles tésztát, majd helyezzük a tepsire. A hosszanti oldal mentén mindkét oldalon hajtsuk fel 2-2 cm-re a tészta szélét. A tésztát villával többször szurkáljuk meg.
Az almás tölteléket a tésztalapon egyenletesen elosztjuk, úgy, hogy az oldalak mentén kb. 2 cm-es részt szabadon hagyunk. A tészta széleit kenjük meg egy kevés felvert tojással.
A másik tésztalapot tekerjük ki és a tészta középső részén kb. 2 cm-ként kb. 5-6 cm hosszú bemetszéseket ejtünk. Helyezzük a bevágott leveles tésztát a töltelékre egy sodrófa segítségével, és a hosszanti oldalánál itt is kb. 2-2 cm-t hajtsuk fel a tésztát, majd a széleinél alaposan nyomkodjuk meg. Kenjük meg a rétest a maradék tojással, és tegyük a tepsit a sütő alsó részébe.

Sütési idő: kb. 35-38 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az almás réteslapot a sütőpapírral együtt szedjük ki a tepsiből és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni, vagy tálaljuk melegen. Tetszés szerint szórjuk meg porcukorral.

Tipp:

Tálaljuk melegen vanília fagyival vagy készítsünk hozzá Dr. Oetker Expressz Vaníliaízű desszertöntet.
Almás rétes leveles tésztával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!