Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Alacsony szénhidráttartalmú sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):

sütőpapír

Sajttortához:

50 g vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
100 g eritrit
500 g félzsíros túró
50 g mandulaliszt

Díszítéshez:

kb. 100 g málna
kb. 1 evőkanál aprított pisztácia
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Olvasszuk fel a vajat. Tegyük a sütőpapírt a formába és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Sajttorta:
Keverjük össze a tojásokat és az eritritet egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő). Adjuk hozzá az áttört túrót, a Finesse-t és a bourbon vaníliás cukrot, majd keverjük össze. Keverjük hozzá a mandulalisztet és az olvasztott vajat. Öntsük a sajttorta keveréket a tortaformába. Helyezzük a formát a sütőben lévő középső rácsra.

Sütési idő: kb. 60-65 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Távolítsuk el a forma peremét és a sajttortát hagyjuk kihűlni a formában egy süteményrácson.

Díszítéshez:
A málnát szemezzük és gondosan mossuk meg. Vegyük ki a kihűlt tortát a formából, és díszítsük a málnával és a pisztáciával.

Tippek:

A díszítéshez más alacsony szénhidráttartalmú gyümölcsöket, pl. áfonyát vagy piros ribizlit is használhatunk.
A sajttortakeveréket zsírszegény túrókrémmel is elkészíthetjük.
Alacsony szénhidráttartalmú sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!