
Alacsony szénhidráttartalmú sajttorta



Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):
Sajttortához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a tojásokat és az eritritet egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő). Adjuk hozzá az áttört túrót, a Finesse-t és a bourbon vaníliás cukrot, majd keverjük össze. Keverjük hozzá a mandulalisztet és az olvasztott vajat. Öntsük a sajttorta keveréket a tortaformába. Helyezzük a formát a sütőben lévő középső rácsra.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Távolítsuk el a forma peremét és a sajttortát hagyjuk kihűlni a formában egy süteményrácson.
Díszítéshez:
A málnát szemezzük és gondosan mossuk meg. Vegyük ki a kihűlt tortát a formából, és díszítsük a málnával és a pisztáciával.
Tippek:
A sajttortakeveréket zsírszegény túrókrémmel is elkészíthetjük.


Alacsony szénhidráttartalmú sajttorta
Hozzávalók
kb. 8-10 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):
Sajttortához:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a tojásokat és az eritritet egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő). Adjuk hozzá az áttört túrót, a Finesse-t és a bourbon vaníliás cukrot, majd keverjük össze. Keverjük hozzá a mandulalisztet és az olvasztott vajat. Öntsük a sajttorta keveréket a tortaformába. Helyezzük a formát a sütőben lévő középső rácsra.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Távolítsuk el a forma peremét és a sajttortát hagyjuk kihűlni a formában egy süteményrácson.
Díszítéshez:
A málnát szemezzük és gondosan mossuk meg. Vegyük ki a kihűlt tortát a formából, és díszítsük a málnával és a pisztáciával.
Tippek:
A sajttortakeveréket zsírszegény túrókrémmel is elkészíthetjük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?